Η Ευρώπη αλλάζει «με μια αναπτυξιακή λογική» και όχι πια «με μια λογική τιμωρητική»

Η Ευρώπη αλλάζει «με μια αναπτυξιακή λογική» και όχι πια «με μια λογική τιμωρητική», παρατήρησε, ο Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, και αναφέρθηκε στο συμβολισμό που εκπέμπει η παρουσία του Γερμανού πολιτικού στη χώρα μας.

«Λύση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορεί να είναι η ανεργία και τα λουκέτα, αλλά μόνον η ανάκαμψη και η σταθερότητα, προκειμένου να υπάρξει φως στην
άκρη του τούνελ» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί με τη στροφή της Ευρώπης προς την ανάπτυξη.

«Στο πλαίσιο αυτών των τολμηρών αλλαγών», πρόσθεσε, «θα πρέπει να κινηθούμε και εμείς. Για να κεφαλαιοποιήσουμε, να επωφεληθούμε αυτών των αλλαγών. Και όχι να μπούμε σε έναν ανέξοδο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο λαϊκισμό, ο οποίος όχι μόνον δεν θα φέρει καμία αλλαγή, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και αυτό το καινούριο, εξαιρετικό ξεκίνημα της Ευρώπης».

«Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος της Ευρώπης με ανάπτυξη, ο δρόμος σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Και ο άλλος είναι ο δρόμος του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μ. Σουλτς: Αμελλητί άμεσα μέτρα για την ανεργία

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς ζήτησε να ληφθούν, αμελλητί, άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαιτέρως των νέων. «Πολλοί μιλούν για την Ελλάδα, αλλά όχι με τους Έλληνες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία την Αθήνα.

«Νομίζω είναι απόλυτα σαφές σε όλους ότι, πράγματι, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε πολύ σκληρές θυσίες. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας εκτός της Ευρωζώνης τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα», πρόσθεσε.

«Ολοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Και γι’ αυτό θα έπρεπε όλοι να προσέξουν κανείς να μην φύγει από τη βάρκα, να μην γείρει μονόπαντα», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα