Το στοίχημα είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ - Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Η καταγγελία του Μνημονίου οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, που σημαίνει νέο εθνικό νόμισμα που θα υποτιμηθεί κατά 50%, άρα και οι αξίες των ακινήτων και οι καταθέσεις θα πέσουν στο μισό και το χρέος
θα διπλασιαστεί. Εκεί οδηγεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό να γίνει σαφές στο ελληνικό λαό».

Ερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημεύσει περιουσίες;
Απ: «Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από ανεδαφικές υποσχέσεις και αντιφάσεις. Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από το χαράτσι λέει ο κ. Στρατούλης, ενώ άλλος βουλευτής, ο κ. Παπαδημούλης λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία στο πρόγραμμά τους. Ακούω τη βουλευτή Κεφαλληνίας την κ. Θεοπεφτάτου, να λέει “και τι θα πάθουμε εάν πληρώνουμε σε δραχμές, αυτό είναι το πρόβλημα;”, ενώ το ιστορικό στέλεχος, ο κ. Γλέζος, ο οποίος έχει μιλήσει και για αναγκαστικό δάνειο για όσους καταθέτες έχουν πάνω από 20.000 ευρώ, λέει: “για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ”. Μιλούν για δημεύσεις στη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία. Από ποιο όριο και πάνω ορίζεται αυτή; Ποια είναι η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία, που θέλουν να δημεύσουν; Πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Δεν μπορούν να παραπλανούν τον ελληνικό λαό με μεγάλα και κούφια λόγια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για επανακρατικοποιήσεις, που θα βρει τα χρήματα για να τις κάνει; Και δεύτερον που θα βρει χρήματα για να κάνει 100.000 νέες προσλήψεις, όπως λένε οι αφίσες που κολλάνε στους δρόμους; Δεν ισχύουν οι προσλήψεις των 100.000; Πόσες είναι αυτές οι μαζικές; Υπάρχει απάντηση γι’ αυτό;
Έχουμε χάσει το λογαριασμό και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Και φοβάμαι πάθανε ίλιγγο από τα ποσοστά που πήρανε και δεν μπορούν να διαχειριστούνε την ευθύνη. Διαβάζω, λοιπόν, σε εξαγγελία συνιστώσας, την πρόθεσή τους για: “σύγκρουση με τη λογική της μαζικής τουριστικής βιομηχανίας που απευθύνεται σε πλούσιους από το εξωτερικό”. Από που θέλουν να φέρουνε τουρίστες; Από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές; Δεν θέλουν πλούσιους τουρίστες να αφήσουν πολύτιμο συνάλλαγμα στην Ελλάδα;»

«Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου, γιατί το μεγάλο δίλημμα των εκλογών του Ιουνίου είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρώπη. Γι’ αυτό καλούμε όλους όσοι πιστεύουν ότι διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη να συστρατευτούν στη ΝΔ, γιατί είναι η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στον καταστροφικό λαϊκισμό».

«Το ζητούμενο είναι να υπερβούμε προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, να υπερβούμε προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, γιατί το στοίχημα αυτή την ώρα δεν είναι απλά η επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης, το στοίχημα είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, η διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Γι’ αυτό πιστεύω πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

* στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» στο MEGA - Δημοσιογράφ
Keywords
Τυχαία Θέματα