Φόβοι για τις εισαγωγές "αγγουριών - δολοφόνων"

Ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Μιροσλάφ Νάιντενοφ διαβεβαίωσε σήμερα, ότι στη χώρα δεν έχουν γίνει, ούτε πρόκειται να γίνουν εισαγωγές "αγγουριών-δολοφόνων" από την Ισπανία. "Δια του συστήματος ταχειών ανταλλαγών πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) διαπιστώσαμε, ότι στη χώρα μας δεν έχουν γίνει εισαγωγές ισπανικών αγγουριών. Τουλάχιστον από τις παρτίδες, οι οποίες αποδείχθηκε ότι περιέχουν το βακτήριο, που ευθύνεται για τα θανατηφόρα κρούσματα στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά ούτε πρόκειται να γίνουν, επειδή οι ισπανικές αρχές ήδη έχουν σταματήσει τις εξαγωγές των
παρτίδων αυτών, όπως μας διαβεβαίωσαν".



Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας έχουν τεθεί "επί ποδός πολέμου" για τον εντοπισμό του βακτηρίου του θανατηφόρου Ουραιμικού Αιμολυτικού Συνδρόμου (ΟΑΣ) στην Ευρώπη, το οποίο έχει γίνει κεντρικό θέμα του βουλγαρικού Τύπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.



Οι πολυάριθμοι δειγματοληψίες και αναλύσεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ντόπια και εισαγόμενα λαχανικά, δεν έχουν εντοπίσει το βακτήριο E.coli στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον υπουργό Νάιντενοφ.
Keywords
Τυχαία Θέματα