Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από την Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου, έπειτα από την περσινή επιτυχία που είχε η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα, πραγματοποίησε παρόμοια αποστολή την περασμένη Παρασκευή. Την εκπαιδευτική αποστολή αποτελούσαν 19 μαθητές κι άλλοι τόσοι εκπαιδευτικοί, από 19 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Κύπρου, καθώς και αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
αλλά κι ένα άτομο - συνοδός από το τμήμα επικοινωνίας της Τράπεζας.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η Τράπεζα Κύπρου πρόσφερε δείπνο σε μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, όπου παιδιά και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, αναπτύσσοντας νέες φιλίες. Μάλιστα, στο δείπνο παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Οίκαδε".

Το Σάββατο το πρωί, όλη η αποστολή παρευρέθηκε στην έκθεση και τελετή βράβευσης του πανελλήνιου μαθητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα, "Αν τα δέντρα μιλούσαν...", που διοργάνωσαν το "Οίκαδε" και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν ενδιαφέροντα έργα απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ ασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες, που είχαν σχέση με το περιβάλλον. Το απόγευμα του Σαββάτου, η ομάδα επισκέφθηκε το Μουσείο Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν και θαύμασαν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, τα παιδια, επισκέφθηκαν το Πλανητάριο Αθηνών. Τελευταίος σταθμός στο ταξίδι ήταν η επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, την Κυριακή το πρωί, όπου το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τα πολλά είδη ζώων που φιλοξενούνται εκεί, εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

express
Keywords
Τυχαία Θέματα