Νέο ανθελληνικό παραλήρημα

"Με τον αγκυλωτό σταυρό οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ" γράφει η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild σήμερα και δημοσιεύει φωτογραφία με το συγκεκριμένο πανό από τη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Στην ιστοσελίδα της αποκαλεί
"νέο σκάνδαλο" ένα περιστατικό σε επίσκεψη Γερμανων βουλευτων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη είπε στους Γερμανούς βουλευτές "εάν δεν στηρίξετε την Ελλάδα θα πάθετε το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη".

Η Bild φιλοξενεί δήλωση του χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Χένριχ ο οποίος υποστηρίζει ότι ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση και ήρθε στο φως από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" της 19ης Μαΐου. Ο Γερμανός βουλευτής το χαρακτήρισε "θρασύτητα" και υποστήριξε ότι "ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα". Πάντως ο Πετσάλνικος διέψευσε το συμβάν στη Bild και τόνισε ότι ήταν "φιλική και εποικοδομητική" συζήτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα