Επίσκεψη Γεννηματά στις Σέρρες

«Την υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα στοχεύουν στη διάνοιξη δρόμων επαγγελματικής απασχόλησης των παιδιών που αποφοιτούν από τα ειδικά σχολεία», επεσήμανε σήμερα από τις Σέρρες η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, που παρέστη στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Σερρών και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Σερρών για την υλοποίηση του προγράμματος Μεσογειακής Διατροφής.

Στο πλαίσιο των επαφών της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας με εκπαιδευτικούς φορείς του νομού, η κ. Γεννηματά έγινε αποδέκτης των προβλημάτων και ζητημάτων που τους απασχολούν για θέματα εκπαίδευσης τα οποία όπως ανέφερε θα τα μεταφέρει στους εκάστοτε αρμοδίους του υπουργείου,

Την ίδια ώρα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού είχε επαφές με γονείς και εκπροσώπους σχολείων, που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των σχολικών τους μονάδων. «Οι συγχωνεύσεις γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας και όχι για να δημιουργήσουν δυσκολίες, όπου υπάρχουν προβλήματα θα πρέπει να κατατεθούν τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε να επαναπροσδιοριστεί η απόφαση του υπουργείου», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας στις Σέρρες, στο οποίο είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής το οποίο εφαρμόζεται σε σχολεία του νομού, ενώ παράλληλα κήρυξε και την έναρξη για την δεκαετία δράσεων για την οδική ασφάλεια 2011 - 2020. Την ίδια ώρα αναφερόμενη στην έλλειψη προσωπικού στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής επεσήμανε την αναγκαιότητα της στελέχωσής τους και την άμεση συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τους εκάστοτε δήμους για την εύρυθμη λειτουργία τους. Όσον αφορά τους σχολικούς τροχονόμους επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα θα πρέπει να στηριχθεί περισσότερο σε εθελοντική βάση».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της η κ. Γεννηματά το πρωί παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και κατόπιν εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά.

Η υπουργός θα παραστεί αργά το απόγευμα και στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του συλλόγου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, «Μαθητόκοσμος», που παρουσιάζει δράσεις σχολικών μονάδων του Νομού Σερρών και έχει εβδομαδιαία διάρκεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα