Ενωτικό μήνυμα από τον ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ τείνει χέρι "έντιμης συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις", ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας πως μόνο η ενότητα μπορεί να αποτρέψει κινδύνους και να αξιοποιήσει ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως, καθώς η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, "ο ΔΗΣΥ επιλέγει, για άλλη μια
φορά, τον δρόμο της εθνικής ευθύνης, να συνεχίσει να πολιτεύεται υπεύθυνα και εποικοδομητικά, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πατρίδας, να συνεχίσει να αποτελεί το σταθερό ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια εκτροπής, αλλά και σε κάθε φωνή επικίνδυνου λαϊκισμού, από όπου κι αν αυτή προέρχεται".

Εξέφρασε τη θέση ότι "όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, είτε βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, οφείλουμε να οικοδομούμε τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη δυνατή ενότητα του λαού μας" και πρόσθεσε ότι "μόνο η ενότητα μπορεί να αποτρέψει κινδύνους και να αξιοποιήσει ευκαιρίες".

"Αυτό αποτελεί το ισχυρότερο ηθικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στα ποικιλόμορφα αδιέξοδα που προβάλλουν απειλητικά στον πολιτικό ορίζοντα", είπε ο κ. Αναστασιάδης και συμπλήρωσε, "μια ενότητα όμως που μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με τον αλληλοσεβασμό, το διάλογο, την ανοχή στην εποικοδομητική κριτική, με τη διαβούλευση και την εθνική συνεννόηση".

"Στον Δημοκρατικό Συναγερμό", συνέχισε, "έχοντας επίγνωση των δεινών που επισώρευσε στον τόπο η διχόνοια, φορτικά επιμένουμε να τείνουμε χέρι έντιμης συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις" και πρόσθεσε πως "αυτή δεν είναι η ώρα για την επιπόλαια και αβασάνιστη αναβίωση διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, δεν ωφελεί να χωρίζουμε το λαό σε πατριώτες και λιγότερο πατριώτες".

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε, επίσης, ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να επιδιώξει μια "ευρύτατη, καθολική ενότητα για το καλό της πατρίδας μας" και πως "δέσμευση και υποχρέωσή μας είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια συνολική και βιώσιμη λύση, μια λύση εθνικά έντιμη και αξιοπρεπή, μέσα στα πλαίσια ενός αναπόφευκτου, ιστορικού συμβιβασμού, στα πλαίσια των όσων έχουν κατά καιρούς συμφωνηθεί, αλλά που θα λαμβάνει υπόψη τις νέες ευρωπαϊκές πραγματικότητες".
Keywords
Τυχαία Θέματα