Ελεγχοι στα καύσιμα, για νοθεία

Πάνω από 1500 ελέγχους για νοθεία στην αγορά καυσίμων έχουν κάνει στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης. Σε όσες περιπτώσεις βρέθηκαν μη κανονικά δείγματα επιβλήθηκαν πρόστιμα ή έγιναν παραπομπές στον εισαγγελέα.

Ο υφυπουργός παρέστη σε εκδήλωση της εταιρίας Shell για την παρουσίαση νέου συστήματος ελέγχου της νοθείας ή οποιωνδήποτε τυχαίων προσμίξεων στα καύσιμα, που εφαρμόζεται από την αρχή του μήνα
στο δίκτυο των πρατηρίων της εταιρίας για τα προϊόντα "V-Power". Πρόκειται για την προσθήκη μιας ουσίας - ιχνηθέτη στα καύσιμα, που επιτρέπει την γρήγορη και ασφαλή επαλήθευση της ύπαρξης ή μη νοθείας και του ποσοστού πρόσμιξης. Η ουσία αυτή προστίθεται σε απειροελάχιστες ποσότητες στη βενζίνη ή το ντίζελ, καίγεται μαζί με το καύσιμο και δεν προκαλεί προβλήματα στους κινητήρες.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι σήμερα πρωτοβουλίες σαν αυτή, παράλληλα με τους ελέγχους του κράτους, "βοηθούν να δώσουμε καλύτερα προϊόντα και να προστατεύσουμε τους καταναλωτές".
Keywords
Τυχαία Θέματα