Εκκληση να επιτρέψουν να ελλιμενιστεί πλοίο

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) κάλεσε σήμερα το NATO και τις αρχές της Λιβύης να επιτρέψουν σε πλοίο του να ελλιμενιστεί στην Μιζουράτα για να απομακρύνει 1.000 αποκλεισμένους αφρικανούς μετανάστες και πολλούς βαριά τραυματισμένους αμάχους.

Το πλοίο Red Star One, που έχει ναυλώσει ο IOM, πλέει ανοικτά της πολιορκούμενης πόλης από τα Σάββατο. Ναρκαλιευτές του NATO
ψάχνουν την περιοχή κοντά στο λιμάνι από την Δευτέρα για μια επιπλέουσα νάρκη, κάτι που εμποδίζει την άφιξη προμηθειών και βοήθειας στην πόλη.

"Καλούμε το NATO και τις λιβυκές αρχές να επιτρέψουν στο σκάφος να ελλιμενιστεί ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από το λιμάνι", ανέφερε ο εκπρόσωπος του IOM Τζουμπέ Ομάρι Τζουμπέ σε συνέντευξη Τύπου.

"Επικοινωνήσαμε με το λιμενάρχη στη Μιζουράτα και προσπαθεί να ζητήσει από το NATO να μας επιτρέψει να ελλιμενιστούμε στη Μιζουράτα. Αλλά το NATO, για δικούς τους λόγους, ίσως διότι δεν είναι σίγουροι για την ασφάλεια. . . δεν έχει δώσει άδεια ακόμα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα