Εκδήλωση για την εθνική επέτειο

Αμερικανοί βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο, δυο χώρες που διατηρούν "άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας" με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα σιγουριά ότι η χώρα μας θα μπορέσει να ξεπεράσει τα σημερινά της προβλήματα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου,
σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ανέδειξαν τον "έντονο διαχρονικό φιλελληνισμό" που επικρατεί στις ΗΠΑ από την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Οι Αμερικανοί βουλευτές αναφέρθηκαν στο "σημαντικό έργο" που επιτελεί το "Hellenic Caucus" με συμπροέδρους την Κάρολιν Μαλόνι από τη Νέα Υόρκη και τον Ελληνοαμερικανό Γκας Μπιλιράκη από την Φλόριντα και οι οποίοι, ως εκπρόσωποι του " Hellenic Caucus" στο Κογκρέσο, θα είναι τελετάρχες στη σημερινή ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Τόσο η κ. Μαλόνι και ο κ. Μπιλιράκης, όσο και άλλοι συνάδελφοί τους: Έλιοτ Ενγκελ (δημοκρατικός), Τζέρολντ Νάντλερ (Δημοκρατικός), Μάικλ Γκριμ (Ρεπουμπλικανός) και Άλμπιο Σάιρες (Δημοκρατικός), μίλησαν για το ρόλο και την αποστολή αυτού του ελληνικού συνδέσμου στο αμερικανικό Κογκρέσο και αναφέρθηκαν επίσης στην "παράνομη τουρκική κατοχή" του βόρειου τμήματος της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να απονεμηθεί δικαιοσύνη και στην περίπτωση της Κύπρου, με την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κ. Μαλόνι έκανε αναφορά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι "η Μακεδονία είναι ελληνική".

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μεταφέροντας αισιόδοξο μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας μας. "Σ' αυτή τη δύσκολη και πολύπλοκη εποχή μας, το μήνυμα που σας φέρνω από την πατρίδα είναι η αισιοδοξία, η πίστη και η αποφασιστικότητα να εγγυηθούμε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού" τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι "οι αγωνιστές του '21 όρθωσαν το ανάστημά τους μέσα σ' ένα δυσμενές πλαίσιο, ο αγώνας τους ήταν άνισος, αλλά κατέληξε νικηφόρα, γιατί οι Έλληνες πάλεψαν με ενότητα και αυταπάρνηση".

Στη συνέχεια, ο κ. Παπουτσής έκανε αναφορά στο ρόλο και την προσφορά του Απόδημου Ελληνισμού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι "και σήμερα, ο Ελληνισμός πορεύεται με αγωνιστικότητα, ψυχή και σώματι. Με ομοψυχία μπορούμε όλοι μας, οι απανταχού Έλληνες, να οικοδομήσουμε τα θεμέλια του μέλλοντος, τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική μας επέτειο, απευθυνόμενος προς τον κόσμο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας είπε ότι "είμαστε περήφανοι για σας, για τα επιτεύγμα
Keywords
Τυχαία Θέματα