Εκδηλώσεις για την προώθηση των ελληνικών γραμμάτων

O Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την προώθηση των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, με τη συνεργασία του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας, διοργανώνει πολιτιστική και λογοτεχνική εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτωρίας, "Ο Κολοκοτρώνης", την προσεχή Κυριακή.

Στην εκδήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Δημήτρης Τσουκνίδας, θα απονείμει τιμητικές
διακρίσεις σε επιφανή πρόσωπα και οργανισμούς της Πολιτείας της Βικτωρίας και της ελληνικής παροικίας για τη συμβολή τους στη διατήρηση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία.

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, θα γίνει εκδήλωση για τον ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά.

Ο Δημήτρης Τσαλουμάς είναι ένας από τους πλέον ονομαστούς ποιητές της ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία. Κατέκτησε την εξέχουσα αυτή θέση το 1983 με τη βράβευση της δίγλωσσης ποιητικής του συλλογής "Το Παρατηρητήριο/The Observatory". Ο Τσαλουμάς αποτελεί σπάνιο παράδειγμα συγγραφέα ο οποίος μπορεί να εκφραστεί εξίσου θαυμάσια και στη γλώσσα της χώρας που υιοθέτησε ως δεύτερη πατρίδα του, ενώ τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει από εκδοτικούς οίκους όπως ο "Queensland University Press".

Η εκδήλωση αυτή παρέχει μια μοναδική ευκαιρία κυρίως στο αγγλόφωνο κοινό να ακούσει τον ίδιο τον ίδιο τον ποιητή να διαβάζει επιλεγμένα ποιήματά του στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, θα επιχειρήσει να αναλύσει την ποίησή του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Εξάλλου, ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης οργανώνει ομαδική Έκθεση Τέχνης στον εκθεσιακό χώρο "Steps Gallery", από 1ης μέχρι την 8η Ιουνίου 2011. Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιάσει την εργασία ομογενών καλλιτεχνών που ασχολούνται και εκφράζονται με διάφορες εικαστικές τέχνες όπως ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική και ψηφιακή τέχνη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στις 6:30 μ.μ.

Το τεύχος 57 του λογοτεχνικού περιοδικού "Αντίποδες" του Πολιτιστικού θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2011 και θα είναι αφιερωμένο στις Ελληνίδες γυναίκες ποιήτριες και λογοτέχνιδες της Αυστραλίας. Το θέμα αναμένεται να καλύψουν με εκτενή άρθρα τους πανεπιστημιακοί και κριτικοί λογοτεχνίας της παροικίας.

Τέλος ο Πολιτιστικός προκηρύσσει και φέτος Μαθητικό Διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου της Αυστραλίας.

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός έχει το θέμα: "Πώς βοήθησα τον παππού και την γιαγιά να χειριστούν το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή".
Keywords
Τυχαία Θέματα