Κράτος αιμοδότης Τραπεζών

Η εγώ δεν άκουσα καλά ή ο δημοσιογράφος που τα είπε δεν έχει την σωστή πληροφόρηση. 30 δισεκατομμύρια σχεδιάζει να δώσει η σημερινή κυβέρνηση στις τράπεζες ως προίκα για την διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος, αυτό σημαίνει ότι για να σχεδιάζει κάτι τέτοιο κάπου υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Άρα ο πρωθυπουργός δεν είπε ψέματα «λεφτά υπάρχουν» ,μόνο που....
θα πάνε σε ξένες τσέπες.

30 ολόκληρα δισεκατομμύρια που έρχονται να προστεθούν
αν όντως αληθεύει η είδηση στα 28 δισεκατομμύρια που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση επίσης για την διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος. Διερωτώμαι γιατί να στηρίξουμε ένα σύστημα που κατά τα λεγόμενα τους καταρρέει ;Ενα σύστημα που πλήττει το μέσο Έλληνα ,και τον οδηγεί καθημερινά στην αυτοκτονία, που του δημεύει την περιουσία για χορηγηθέντα δάνεια με ληστρικό επιτόκιο,και να μην διοχετευτούν τα χρήματα σε υγιείς παραγωγικές μονάδες που και δουλειά θα δώσουν σε ανέργους και μέσω της παραγωγικότητας θα επιστρέψουν χρήματα στα ταμεία . Μήπως γιατί αυτά τα χρήματα είναι η εγγύηση για τα δάνεια που πήραν τα κόμματα έως το 2016 για τις λειτουργικές τους δαπάνες, μήπως είναι η υπόσχεση σε μεγαλοτραπεζίτες που απειλούν και εκβιάζουν καταστάσεις με τις δήθεν συγχωνεύεις.

Σε μια χώρα που το ΔΝΤ και όλες οι κυβερνήσεις τις μεταπολιτεύσεως ανεξαιρέτως έφεραν τα πάνω –κάτω στην καθημερινότητα μας, βάζοντας μας το μαχαίρι στο λαιμό, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ,ανεβάζοντας τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και φόρο πετρελαίου σε εξωφρενικά επίπεδα, αυξάνοντας τέλη κυκλοφορίας ,διόδια ,εισιτήρια ΜΜΜ ,τιμές τροφίμων και ότι χρειάζεται στη καθημερινότητα του ο πολίτης. Ασφαλιστικά ταμεία που δεν καταβάλουν δαπάνες σε φαρμακοποιούς αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους που τόσα χρόνια πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, αυξάνοντας το εισιτήριο στα νοσοκομεία , περικόπτοντας επιδόματα ανεργίας και ότι άλλου είδους κοινωνική παροχή υπάρχει… μήπως δεν άκουσα καλά.

GeorgeΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα