Η Συρία θα πάρει "σημαντικές αποφάσεις"

Η Συρία θα πάρει "σημαντικές αποφάσεις" σύντομα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού, δήλωσε σήμερα η σύμβουλος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, Μπουσάινα Σαάμπαν, έπειτα από μία εβδομάδα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη νότια πόλη Ντεράα.

Συρία θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού και ο λαός θα συμμετάσχει σε όλες τις αποφάσεις που θα ληφθούν", δήλωσε η Σαάμπαν.

"Τα αιτήματα των ανθρώπων της Ντεράα τελούν υπό εξέτασιν και αποτελούν πηγή μέριμνας. Είναι δικαιολογημένοι", προσέθεσε η Μπουσάινα
Σαάμπαν.

"Την ερχόμενη περίοδο θα δούμε σημαντικές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα", κατέληξε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου κατά του συριακού καθεστώτος.

Περίπου 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες στην πόλη αυτή από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγο νωρίτερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κάλεσε τη Συρία να σεβαστεί το δικαίωμα του λαού της στην πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων μετά τις πληροφορίες για το θάνατο πολλών ανθρώπων από τις δυνάμεις ασφαλείας που απομάκρυναν τον κόσμο από τέμενος στη Ντεράα.

"Καλούμε την κυβέρνηση της Συρίας να σεβαστεί το δικαίωμα του λαού στην πραγματοποίηση ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και να αναλάβει δράση για τις θεμιτές τους διεκδικήσεις", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Επίσης καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, συμπεριλαμβανομένων των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, κατά τις περαιτέρω διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για αύριο στη Συρία", προσέθεσε ο Χέιγκ σε δηλώσεις του στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα