Διαμαρτυρία των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων

Με κεντρικό σύνθημα ότι «οι συμβασιούχοι δουλεύουν σκληρά», οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του δήμου, στην Ιερά Οδό, διογκώνοντας το πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών στην πόλη.

Οι έως τώρα πρωτοβουλίες του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να εξευρεθεί λύση
στο αδιέξοδο, έπεσαν στο κενό. Οι καταληψίες ζητούν πολιτική λύση για τους 2.000 εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως λένε «όχι μόνο θα απολυθούν, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν ούτε στον ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που τα δικαστήρια αποφανθούν αρνητικά».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, «οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με προσωρινά δικαστικά μέτρα, ενώ πολλών η μοίρα εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι ήδη οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται 5, 10, 15 χρόνια μαζεύοντας τα σκουπίδια, είτε κάνοντας άλλες εργασίες στον δήμο. «Είμαστε οι εργαζόμενοι, που επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Αθήνας, είμαστε οι εργαζόμενοι, που προσφέρουν αγωγή και φύλαξη στα παιδιά των δημοτών, είμαστε οι εργαζόμενοι, που στηρίζουν την άθληση, είμαστε οι εργαζόμενοι, που διατηρούμε το λιγοστό πράσινο της πόλης μας, είμαστε οι εργαζόμενοι, που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις όλων των κατοίκων αυτής της πόλης», σημειώνουν και ζητούν την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Την εξέρευση λύσης στο πρόβλημα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση, που είχε μαζί τους το πρωί. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αναλγησία και χαρακτήρισε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συνήγορο της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του προς τους συμβασιούχους και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, που να τροποποιεί τον σχετικό νόμο και να δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης οι χιλιάδες συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι πολλά χρόνια στις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι χθες επισκέφθηκε τους συμβασιούχους και η γγ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.
Keywords
Τυχαία Θέματα