«Χθες και σήμερα ακούω πολλές κωλοτούμπες. Είναι πολλά τα λεφτά...»

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Μείον 4 βουλευτές θα έχει απο αύριο βράδυ η ΝΔ (εκτός απροόπτου) αφού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι -ακόμη - σε εξέλιξη ασκείται κριτική για την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. και έχουν εκδηλωθεί τα πρώτα «αντάρτικα» με τους βουλευτές Λάρισας, Εύβοιας, Δράμας και Αιτωλοακαρνανίας, τους κκ. Χρ. Ζώη, Κ. Μαρκόπουλο, Μαργ. Τζίμα, Δ. Σταμάτη να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν το μνημόνιο.
Ο
κ. Ζώης, βουλευτής Λάρισας από το 2000 και νυν τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. άσκησε κριτική για το ...«ανάστημα που μπορεί να ορθώσει» την επόμενη μέρα απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών μας, εφ' όσον πτωχεύσουμε.

Ο κ. Ζώης έχει σοβαρές ενστάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση για τους εξής λόγους: Ο πιο σημαντικός σχετίζεται με το αγγλικό δίκαιο και κατά πόσον η υπαγωγή σε αυτό υπονομεύει το ρόλο της επόμενης κυβέρνησης, ο δεύτερος για την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), την επιτυχία του οποίου αμφισβήτησε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε και ο τρίτος αφορά τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο νέο πακέτο που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα έλεγε ο κ. Σαμαράς τα τελευταία δυο χρόνια.

«Η συνείδησή μου δεν μου επέτρεψε να υπερψηφίσω το πρώτο μνημόνιο, δε μου επιτρέψει να ψηφίσω ούτε το δεύτερο» έλεγε μετά την Κ.Ο. στους δημοσιογράφους.

Αρνητικός έναντι του νέου πακέτου εμφανίστηκε και ο κ. Δ. Σταμάτης, που ανέφερε πως σκέφτεται να υπερψηφίσει το PSI και ζήτησε να αρθεί η κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν οι βουλευτές κατά συνείδηση.

Η αναφορά όμως του κ. Σταμάτη πυροδότησε ένταση με τον βουλευτή Β΄ Αθηνών και τομεάρχη Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο να σημειώνει πως η εξόδός μας από το ευρώ θα δικαιώσει εκείνους που έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός συνόρων.

«Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δε στηρίζουν την παραμονή της χώρας μου στο ευρώ και αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ενδεικτικό του διχασμού που επικρατεί στην Κ.Ο. είναι μια φράση του κ. Σταμάτη που απάντησε, όταν είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ότι η χρεοκοπία θα δικαιώσει όσους έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω.

«Προτιμώ να μου πάρουν το σπίτι Έλληνες που έχουν λεφτά. Κάποιοι εδώ μέσα μας επιτιμούν. Τα είπε καλά ο Πρόεδρος και δε χρειάζονται οι βασιλικότεροι του βασιλέως. Χθες και σήμερα ακούω πολλές κωλοτούμπες. Είναι πολλά τα λεφτά».

«Πήρατε την ατζέντα του αρχηγού του 8%» είπε με οργισμένο ύφος ο κ. Μαρκόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο.

Ο κ. Μαρκόπουλος, εκ των πιο σκληρών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά τα δυόμιση τελευταία χρόνια, υπενθύμιζε σε συνομιλητές του ότι έχει κάνει σειρά ομιλιών στη Βουλή, υπερασπιζόμενος την αντιμνημονιακή πολιτική, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον ίδιο να αλλάξει γραμμή στην αυριανή ψηφοφορία.

Στα βήματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και ο πρώην υπουρ
Keywords
Τυχαία Θέματα