Το χρέος της ηγεσίας…

16:27 11/2/2012 - Πηγή: Olympia

Του Δημήτρη Γαρούφα*

Αγαπητός φίλος, πρώην Ευρωβουλευτής, σε συζήτησή μας για την ανάγκη μείωσης κάποιων προκλητικών προνομίων των πολιτικών μου έλεγε ότι δούλεψε 40 χρόνια ως επαγγελματίας και διετέλεσε και 5 χρόνια Ευρωβουλευτής…αλλά η σύνταξη που παίρνει για τα 5 χρόνια στην Ευρωβουλή είναι μεγαλύτερη από την σύνταξη για τα 40 χρόνια εργασίας του στον επιχειρηματικό τομέα…
Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας συμφώνησαν να μειώσουν τις αποδοχές των εργατών και να τις κατεβάσουν στα 500-600 Ευρώ το μήνα αλλά ξέχασαν να μειώσουν κάποια δικά τους προκλητικά προνόμια. Θα ήταν αξιόπιστοι

και θα ανταποκρίνονταν στη βούληση των
καιρών αν μόνοι τους έβγαιναν και έλεγαν ότι η πατρίδα βιώνει δεινή οικονομική κρίση και για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται οι θυσίες όλων και γι΄ αυτό αποφασίζεται η κατάργηση της διπλής σύνταξης για Βουλευτές, Δημάρχους κλπ., περιορίζεται ο αριθμός των αποσπασμένων υπαλλήλων σε κάθε Βουλευτή από 4 σε 2,καταργείται η επιπρόσθετη αμοιβή για συμμετοχή σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, ότι θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών σε 200 κλπ. Μ΄ αυτό τον τρόπο θα αποφορτίζονταν η λαϊκή οργή, θα έδιναν τον τόνο λιτότητας και προς τα έξω και θα αποκτούσαν μέρος της χαμένης τους αξιοπιστίας στη συνείδηση των πολιτών,αλλά δυστυχώς επί μέρες συζητούσαν για περιορισμούς δαπανών και για απολύσεις υπαλλήλων αλλά ούτε στιγμή δεν σκέφτηκαν να μειώσουν και τα δικά τους προνόμια…ούτε και τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που ρουσφετολογικά διπλασιάστηκε μέσα σε 5-6 χρόνια..
Βεβαίως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κι΄ αν κοπούν αυτά τα προνόμια δεν σώζεται η Ελλάδα. Φυσικά και δεν σώζεται η Ελλάδα από αυτά αλλά θα μπορούσε μ΄ αυτό τον τρόπο να αποφορτιστεί το κλίμα και να λειτουργήσουν ως ηγέτες στη λαϊκή συνείδηση.. .Τώρα όχι μόνο δεν υπάρχει επαφή των πολιτικών μας με τους πολίτες αλλά είναι τόσο φορτισμένοι οι πολίτες ώστε ετοιμάζονται για καταδικαστική ψήφο οργής στις προσεχείς εκλογές με περαιτέρω ενίσχυση και ριζοσπαστικοποίηση των άκρων γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για το πολίτευμά μας.
Με θλίψη επισημαίνω ότι οι πολιτικοί μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για πολλούς λόγους φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων(με λίγες εξαιρέσεις) και απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα της χώρας …Ξεχνούν ότι ο ηγέτης για να είναι ηγέτης πρέπει να συμμετέχει στις θυσίες και να λειτουργεί καθημερινά ως «λυχνία επί όρους κειμένη».. αποτελώντας το παράδειγμα σε όλα.Και υπενθυμίζω σ΄ όλους ότι ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη το 422 π.χ. με 150 Σπαρτιάτες νίκησε χιλιάδες Αθηναίους γιατί μπήκε μπροστά λέγοντας(σε μετ.Ε.Βενιζέλου): «όσον αφορά το κατ΄ εμέ, θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλλίτερος εις το να προτρέπω άλλους παρ΄ ότι είμαι εις το να θέτω εις εφαρμογήν ο ίδιος τας προτροπάς μου..»

* Δικηγόρος-πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.το άρθρο δημοσιεύθηκε(11-2-12)και στην ηλεκτρονική έκδοση του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα