Γ.Παπανδρέου: Οποιος δεν θέλει να ψηφίσει ΝΑΙ, να παραδώσει τώρα την έδρα του

Ξεκάθαρα υπέρ της ψήφισης του προγράμματος ως μοναδικής επιλογής διεξόδου της χώρας από την δίνη του χρέους, τάχθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του εώπιον της ΚΟ του ΠαΣοΚ πριν από λίγη ώρα, θέτοντας μάλιστα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, με δεύτερη παρέμβασή του και έπειτα από πιέσεις βουλευτών και υπουργών. «Ζητώ από όλους σας να ψηφίσετε τη δύσκολη και επώδυνη συμφωνία για να κρατηθούμε στα πόδια μας, ζητώ να πειθαρχήσετε και εάν υπάρχει συνειδησιακό
πρόβλημα, μπορούν να παραιτηθούν», είπε ο κ. Παπανδρέου έπειτα από επενειλημμένες εκκλήσεις του κ. Α. Λοβέρδου και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, κ. Θ. Μωραΐτη.

Γ. Παπανδρέου: «θα παίξουμε τη χώρα στα ζάρια;»

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του πως «ό,τι τραβήξαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα τραβήξουμε αν δεν περάσει το πρόγραμμα». Υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντέξουμε», και περιγράφοντας τις συνθήκες της χρεοκοπίας, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠαΣοΚ: «είμαστε έτοιμοι να το παίξουμε στα ζάρια για τη χώρα;».
Κατηγόρησε όσους καλλιεργούν την επιλογή της χρεοκοπίας, λέγοντας ότι ο πολίτης έχει να συγκρίνει μόνο μεταξύ της θεωρίας μίας χρεοκοπίας και της πραγματικότητας των σημερινών δυσκολιών.
Αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε για την αποχή του από δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι ήταν συνειδητή επιλογή του να μην κάνει κλατι τέτοιο, αρνούμενος να συμμετάσχει στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Σημείωσε επίσης ότι «στην πολιτική οι επιλογές είναι μεταξύ των καλύτερων εφικτών λύσεων» και κατέληξε λέγοντας ότι «η πατρίδα ζητά να υπεβούμε τους εαυτούς μας. Σας καλώ όλους να αναλογιστείτε την ευθύνη πολύ σοβαρά».

Γ. Κουτρουμάνης: «Οχι μόνο περικοπές, να μιλήσουμε για όλες τις παραμέτρους»

Μιλώντας αμέσως μετά ο υπουργός Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνης, περιέγραψε ως μονόδρομο αλλά και αποτέλεσμα των καλύτερων δυνατών διαπραγματεύσεων το πρόγραμμα που διαμορφώθηκε και ειδηγήθηκε να ανοίξει και η συζήτηση για τις τιμές και τις συνθήκες στην αγορά. «Να δώσουμε απάντση σε αυτά τα ζητήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι ειναι αυτό προαπαιτούμενο για να χαράξουμε δρόμο και ελπίδα και να μπορέσουμε να αντέξουμε. Οχι μόνο περικοπές, πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους που οδηγούν τη χώρα σε μία νέα πορεία, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Λούκα Κατσέλη: Η ψήφιση της συμφωνίας συνιστά ανεύθυνη στάση

«Δεν ωφελεί να ψηφίζουμε μέτρα, τα οποία στερούνται επιστημονικής και οικονομικής βάσης», σημείωσε πριν από λίγη ώρα η κυρία Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην ΚΟ του ΠαΣοΚ και αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει την νέα σύμβαση. Η ψήφιση της συμφωνίας συνιστά ανεύθυνη στάση, είπε η κυρία Κατσέλη, σύμφωνα με την τεκμηρίωση της οποίας, «οι επιπτώσεις της ύφεσης θα μας οδηγήσουν σε έξι μήνες σε ασύνταχτη χρεοκοπία».
Keywords
Τυχαία Θέματα