Αντιδράσεις στη δήλωση Ντάουνερ

Μετά τη χθεσινή διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου της δήλωσης του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ περί συμφωνίας στο θέμα της απογραφής πληθυσμού, έντονες σε βάρος του αντιδράσεις εκδηλώθηκαν σήμερα από πολιτικά κόμματα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ
έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικός, όταν τοποθετείται σε θέματα όπως το χθεσινό, το οποίο αφορούσε την απογραφή πληθυσμού. Παρέπεμψε δε στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι συμφωνία επί του θέματος δεν υπάρχει.

Η ΕΔΕΚ, διά του ΓΓ του κόμματος Αντώνη Κουταλιανού, αποδοκίμασε με "απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια του Αλεξάντερ Ντάουνερ να εξισώσει το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα".

Ο κ. Κουταλιανός κάλεσε την Κυβέρνηση να επαναφέρει στην τάξη τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ και να διασφαλίσει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν ξεχωριστή απογραφή στα κατεχόμενα.

Θέμα Ντάουνερ, θέτει το ΕΥΡΩΚΟ, δια του αναπληρωτή προέδρου του Νίκου Κουτσού, ο οποίος κατηγόρησε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ ότι έχει προ πολλού απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού, όπως είπε, αυτό που υποστηρίζει ο Αυστραλός διπλωμάτης είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Χριστόφια να ζητήσει την ενεργό εποπτεία και συμμετοχή της ΕΕ στην απογραφή, ενώ τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει ρόλο στην όλη διαδικασία, αφού τα κατεχόμενα ανήκουν σε αυτήν.
Keywords
Τυχαία Θέματα