Συμφώνησαν οι ρώσοι εθνικιστές

ΓΙΑ ΗΓΕΤΗ ΜΕ «ΣΙΔΗΤΑ ΠΥΓΜΗ»
Το εκτός νόμου ρωσικό υπερεθνικιστικό κίνημα Σλαβική Ένωση ανακοίνωσε σήμερα τη σύμπηξη μίας ευρείας συμμαχίας για την προετοιμασία της ανόδου στην εξουσία ενός ηγέτη «με σιδηρά πυγμή», έπειτα από την διοργάνωση και εκτέλεση πολλαπλών ξενόφοβων δραστηριοτήτων μέσα στο τελευταίο έτος.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία μίας ρωσικής πολιτικής συμμαχίας. Έχουμε υπογράψει συμφωνία για συγχώνευση με το Κίνημα Κατά της Παράνομης Μετανάστευσης (επίσης εκτός νόμου) και άλλες εθνικιστικές οργανώσεις», τόνισε ο Ντμίτρι Ντεμούσκιν, επικεφαλής της Σλαβικής Ένωσης--η οποία
ετέθη εκτός νόμου προ ενός έτους για εξτρεμισμό.

«Η ιδέα της δημιουργίας μίας συμμαχίας έχει εγκριθεί έως σήμερα από άπασες τις ρωσικές εθνικιστικές παρατάξεις», τόνισε ο ίδιος στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η προσωρινή ονομασία της συμμαχίας είναι «Ο ρωσικός λαός», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το πολιτικό πρόγραμμα της νέας πρωτοβουλίας.

«Μας χρειάζεται μία σιδηρά πυγμή μέσα σ’ ένα βελούδινο γάντι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία έχει βιώσει ένα έντονο κύμα εθνικιστικών διαδηλώσεων και ξενόφοβων κρουσμάτων από τα τέλη του 2010, τα οποία προκλήθηκαν έπειτα από τη δολοφονία ενός οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια σύρραξης με Καυκάσιους.

Τον Μάρτιο, η εξειδικευμένη ΜΚΟ Σόβα αποκαλύπτει σε έκθεσή της πως τα εθνικιστικά κόμματα στη Ρωσία προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς στις τάξεις τους. Επίσης συγκεντρώνουν χιλιάδες διαδηλωτές κατά την ετήσια εκδήλωσή τους, γνωστή η «ρωσική πορεία».
Keywords
Τυχαία Θέματα