Ανησυχία για την ασφάλεια του πυρηνικού οπλοστασίου του Πακιστάν

Η ασφάλεια του πακιστανικού πυρηνικού οπλοστασίου είναι ένα σοβαρό ζήτημα ανησυχίας για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Α.Κ. Άντονι, λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε ναυτική βάση στο πακιστανικό λιμάνι Καράτσι.

"Φυσικά είναι ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία, όχι μόνο σε εμάς, αλλά στον καθένα" δήλωσε ο κ. Άντονι μιλώντας στον Τύπο στο περιθώριο συνόδου που διεξάγεται στο Νέο Δελχί , απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

"Οι εξελίξεις στο Πακιστάν, κυρίως στο Καράτσι, είναι ένα ζήτημα που μας προκαλεί ανησυχίες.
Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και μιλάμε με μεγάλη προφύλαξη. Αλλά παράλληλα, δεν επιθυμούμε και να αντιδράσουμε υπερβολικά" , είπε ο ινδός υπουργός Άμυνας.

Σε ερώτηση κατά πόσο η Ινδία έχει εντείνει την ασφάλειά της λόγω των τελευταίων γεγονότων στο Πακιστάν και μετά τη θανάτωση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο ινδός υπουργός Άμυνας απάντησε ότι "αυτό δεν είναι κάτι νέο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εκεί υπάρχει μια απειλή για την ασφάλειά μας. Παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση".

Η κατάσταση στο Πακιστάν καθώς και η συνεχιζόμενη δίκη του ινδού επιχειρηματία Ταχαούρ Ράνα που κατηγορείται ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική πολύνεκρη επίθεση του 2008 στο Μουμπάι (Βομβάη) αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή στο Νέο Δελχί η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζανέτ Ναπολιτάνο και ο ινδός ομόλογός της Ρ. Σινταμπαράμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα