"Ο τουρισμός είναι μια χρυσή ευκαιρία"

Ο τουρισμός είναι μια χρυσή ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό και να κάνουμε την οικονομική κρίση, δύναμη στην ανάπτυξη στενότερων επαφών με τους ανά τον κόσμο ομογενείς μας. Αυτό διαφάνηκε από την κρίση του τουρισμού πέρσι και τον απολογισμό που ανέδειξε το 2010 τελικά, στα ίδια επίπεδα του 2009. Αυτό αναμένεται και φέτος, όπως εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε σχετική ενημέρωση που έκανε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή
Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή, για την πολιτική του υπουργείου του, σε σχέση με την Ομογένεια.

«Πρέπει να δουλέψουμε μαζί, ώστε να γίνει θέμα υπερηφάνειας γι’ αυτούς», τόνισε ο υπουργός.

Επισημαίνοντας τη σημασία μίας στρατηγικής προσέγγισης, με τη βοήθεια και του Ελληνισμού, ειδικότερα σε χώρες όπου σημειώθηκε πέρσι μείωση των επισκεπτών, όπως η Γερμανία και η Αγγλία, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες που βασίζεται η πολιτική του υπουργείου του: πολιτισμό, επενδύσεις, προβολή και πρόσβαση μεταφορών.

Πολλές εκθέσεις θα δώσουν τη δυνατότητα εστιασμένης κινητοποίησης του ελληνισμού, ενώ μέσω μιας σειράς επαφών με επιφανείς Έλληνες, προωθούνται πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα, που κατά 60% αφορούν ξενοδοχεία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τουριστική κατοικία ως επενδυτικός χώρος και τα γήπεδα του γκολφ.

Ως γρήγορο και αποτελεσματικό εργαλείο προβολής επέδειξε ο κ. Γερουλάνος το Διαδίκτυο, αλλά και τις στρατηγικές συμμαχίες με τα ομογενειακά ΜΜΕ, όπως αυτή που συνάφθηκε μεταξύ του ΕΟΤ και της εφημερίδας «Greeknews» της Ν. Υόρκης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην ανάδειξη των περιφερειών προς τα έξω και στη σύνδεση της περιφέρειας με την Ομογένεια. Η καλή πρόσβαση με νέες αεροπορικές συνδέσεις δίνει αυτή τη δυνατότητα, μολονότι παραμένει ως θέμα το κόστος των εισιτηρίων.

«Στόχος μας», τόνισε ο υπουργός, «είναι η κρίση που μας έφερε πιο κοντά με τους απόδημους, να μεταμορφωθεί σε μία στρατηγική συμμαχία, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένας προορισμός για τους Ομογενείς μας και τους ξένους φίλους τους».

Ιδέες και προτάσεις για καλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού, μέσω του απόδημου ελληνισμού, κατέθεσαν αρκετοί βουλευτές - μέλη της Επιτροπής. Απαντώντας σε αυτές ο κ. Γερουλάνος εξήγησε ότι ξεκίνησε ήδη μέσα σε ένα θετικό κλίμα, η προσέγγιση των επιφανών Ελλήνων, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της χώρας μας.

Μια ακόμη προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού, αφορά στη διεύρυνση των χωρών προέλευσης με στοχευμένες δράσεις. Ήδη από πέρσι, όπως εξήγησε, είχαμε αύξηση επισκεπτών από τη Σερβία, Τουρκία, Ισραήλ και Ρωσία, καθώς επίσης, αρχίζει να «ανοίγει» και η Κίνα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα διεύρυνσης των τουριστικών προορισμών με έμφαση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα -Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ως βάση για την Περιφέρεια.

«Έχει μεγάλη αξία οι τουρίστες μας να αντιμετωπίζονται ως πελάτες και όχι ως διερχόμενοι επισκέπτες», τόνισε, προ
Keywords
Τυχαία Θέματα