Ανατροπή του καθεστώτος ζητούν διαδηλωτές

"Ο λαός επιθυμεί την ανατροπή του καθεστώτος" φώναζαν διαδηλωτές στην πόλη Μπανιάς, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονταν προετοιμαζόμενες για μια πιθανή επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη, δήλωσε ένας ακτιβιστής.

"Τα αιτήματά μας είναι ειρηνικά. Αν μας σκοτώσουν, οι ψυχές μας θα αναστηθούν από τους τάφους μας και θα ζητούν ελευθερία" δήλωσε ένας ιεροκήρυκας στην πόλη, μιλώντας σε 2.000 έως 3.000 διαδηλωτές,
σύμφωνα με τον ακτιβιστή.

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με άλλες χώρες προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στην συριακή ηγεσία αν η κυβέρνηση συνεχίσει την χρήση βίας για την καταστολή των διαδηλώσεων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Η Συρία βρίσκεται τώρα σε μία διακλάδωση. . . μπορεί να επιλέξει ακόμη περισσότερη βίαιη καταστολή η οποία μπορεί να φέρει μόνο βραχυπρόθεσμη ασφάλεια για τις αρχές εκεί. Αν προχωρήσει έτσι θα εργαστούμε μαζί με τους ευρωπαίους και τους υπόλοιπους εταίρους μας για να πάρουμε μέτρα, περιλαμβανομένων και κυρώσεων που θα έχουν επίδραση στο καθεστώς" πρόσθεσε.

Ο κ. Χέιγκ ανέφερε ακόμη ότι η επίτευξη ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που θα καταδικάζει την καταστολή των διαδηλωτών είναι δύσκολο προς το παρόν αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

"Αν συνεχίσουν στον δρόμο της ακόμη πιο βίαιης καταστολής, τότε φυσικά, μπορούμε να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας σε ένα πιο ευρύ φάσμα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η κατάσταση εκεί μπορεί να αλλάξει" ανέφερε.

Επιπλέον, η Βρετανία είναι έτοιμη να απομακρύνει από την Συρία Βρετανούς υπηκόους, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

"Υπάρχουν περίπου 700 Βρετανοί στην Συρία. Έχουμε έκτακτα σχέδια για την εκκένωσή τους" σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα