Διαμαρτυρία της Γερμανίας για τη βίαιη καταστολή

Ο σύρος πρεσβευτής στο Βερολίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να του εκφραστεί η διαμαρτυρία των γερμανικών αρχών για τη στρατιωτική καταστολή των διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες στη Συρία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε.

"Οι βάρβαρες επιθέσεις στους ειρηνικούς διαδηλωτές και σε αυτούς που θρηνούσαν σε κηδείες μας έχουν συγκλονίσει", σημείωσε.

Ο Βέστερβελε ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να συζητήσουν για την κρίση. Επίσης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με τη Συρία.

"Ανησυχώ επίσης για την ανάπτυξη στρατού με άρματα μάχης και πυροβολικό στη Ντεράα", στη νότια Συρία, σημείωσε.

"Για άλλη μια φορά καλώ άμεσα τον (σύρο) πρόεδρο (Μπασάρ αλ) Άσαντ να επιλέξει το διάλογο και να αρχίσει άμεσα αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις", κατέληξε ο Βέστερβελε.

Παράλληλα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία λόγω της βίας στη χώρα αυτή.

Συστήνουμε "στους Γερμανούς που βρίσκονται στη Συρία να εξετάσουν την αποχώρησή τους από τη χώρα με εμπορικές πτήσεις αν αυτό είναι ασφαλές και δυνατό", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Επίσης συστήνουμε "στους Γερμανούς να αποφεύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στη Συρία", προσέθεσε.

Το υπουργείο συνέστησε εξάλλου στους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν ιδιαιτέρως οποιαδήποτε παραμονή τους στις πόλεις και τις γύρω περιοχές της Ντεράα, της Χομς, της Λαττάκειας και της Μπανιάς.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία σύμφωνα με την οποία οι οικογένειες των διπλωματών τους και το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας τους στη Δαμασκό θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα