Ανακοινώσεις για την επέτειο της Αρμενικής γενοκτονίας

Κυπριακά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της γενοκτονίας των Αρμενίων, με αφορμή τη σημερινή επέτειο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην ανακοίνωσή του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των Αρμενίων για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και την πλήρη αποκατάσταση των βάναυσα καταπατημένων εθνικών τους δικαιωμάτων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι οι μαζικές δολοφονίες, οι απάνθρωποι εξευτελισμοί, οι βιασμοί, οι διωγμοί και τα βασανιστήρια που είχαν ως σκοπό την εξολόθρευση εκατομμυρίων Αρμενίων, στιγματίζει για πάντα την Τουρκία ως κράτος δολοφόνο και
της αφαιρεί το δικαίωμα να συγκαταλέγεται στα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.

"Ο Ελληνισμός της Κύπρου, θύμα του ίδιου βάναυσου και αδίστακτου τουρκικού επεκτατισμού, συμπάσχει και συμπαρίσταται στους λαούς που υποφέρουν από την επιθετικότητα των ισχυρότερων", αναφέρει ο ΔΗΣΥ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, χαρακτηρίζοντας την ένα από τα κορυφαία εγκλήματα του περασμένου αιώνα.

Τιμώντας τα θύματα της γενοκτονίας, το ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι θύμα της τουρκικής βαρβαρότητας είναι και ο Κυπριακός Ελληνισμός, ο οποίος αγωνίζεται μαζί με τον αρμενικό λαό για την αποκατάσταση των δικαίων και των δικαιωμάτων τους και την καταδίκη της Τουρκίας.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εθνικού ξεκαθαρίσματος του 20ου αιώνα από το Οθωμανικό καθεστώς.

Οι Οικολόγοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι Ελλάδα και Κύπρος, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία και να θέσουν την προϋπόθεση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων εκ μέρους της Τουρκίας, ως απαραίτητο στοιχείο για συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα