Ακόμα δεν γνωρίζουν την πηγή του θανατηφόρου βακτηρίου

Οι γερμανικές αρχές ακόμα δεν έχουν βρει την πηγή των μολύνσεων από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli και υποδεικνύει στον πληθυσμό στη βόρεια Γερμανία να μην τρώει ωμά λαχανικά, όπως αγγούρια, μαρούλια και ντομάτες. Το βακτήριο έχει φτάσει σε δώδεκα χώρες και έχει προκαλέσει 18 θανάτους, τους 17 από τους οποίους στη Γερμανία.
Πούτιν: Δεν θα δηλητηριάσουμε τους πολίτες
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στην ΕΕ που επικρίνει την απόφαση για εμπαργκο στα λαχανικά ότι δεν πρόκειται να δηλητηριάσει τους πολίτες και υποστήριξε ότι ελέγχει αν είναι
βάσιμη η απόφαση και περιμένει πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ρωσίας αντιβαίνει τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αλλά ο Πούτιν λέει "άνθρωποι πεθαίνουν εκεί (στη Ευρώπη) επειδή καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα και δεν θα δηλητηριάσουμε τους ανθρώπους μας στο όνομα οποιωνδήποτε αρχών".

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λουξεμβούργο, μάλλον στις 17 Ιουνίου, για να συζητήσουν τις συνέπειες της επιδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα