Μήνυμα Διαμαντίδη για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους μας την αναγκαιότητα για ατομική και συλλογική ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική και οικονομική πρόοδο και απαραίτητη για την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Η συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και η διασάλευση
της οικολογικής ισορροπίας είναι πλέον γεγονός, ενώ ο κίνδυνος να ατονήσει το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος είναι σήμερα ορατός περισσότερο από ποτέ. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις των πράξεων μας στο φυσικό μας πλούτο και να δραστηριοποιηθούμε, ώστε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματική προστασία του.

Η προστασία του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας, αποτελεί πρόκληση για μια χώρα, η πρόοδος και η ευημερία της οποίας συναρτάται σε απόλυτο βαθμό από την προστασία της θάλασσας και των ακτών. Σε αυτή την πρόκληση δε θα πρέπει να παραμείνουμε αμέτοχοι. Για την αναστροφή της περιβαλλοντικής καταστροφής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια απαιτείται ατομική και συλλογική περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και ενεργοποίηση του συνόλου της κοινωνίας.

Ο επετειακός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουμε για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Σήμερα είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, η ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν ελπίδα για την οικονομική στήριξη της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα