Ζούσε εδώ και 5 ή 6 χρόνια στο κτίριο του Πακιστάν!

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζούσε τα πέντε με έξι τελευταία χρόνια στο περιτειχισμένο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν όπου σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα αντιτρομοκρατίας.

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, ο οποίος ζούσε στο Αφγανιστάν πριν από την υπό τις ΗΠΑ εισβολή του 2001 που βοήθησε
στην ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν, κρυβόταν σ' ένα κτίριο στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν πριν από την επιχείρηση για την εξόντωσή του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

"Πιστεύω ότι η τελευταία πληροφορία είναι ότι βρισκόταν σ' αυτό το κτίριο τα πέντε ή έξι τελευταία χρόνια και ουσιαστικά δεν είχε καμιά αλληλεπίδραση με άλλους έξω απ' αυτό το κτίριο. Όμως φαίνεται πως ήταν πολύ δραστήριος μέσα στο κτίριο", δήλωσε στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS "Early Show" ο Τζον Μπρέναν, αρμόδιος στο Λευκό Οίκο για θέματα αντιτρομοκρατίας.

"Και ξέρουμε ότι είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και ηχητικά μηνύματα. Ξέρουμε ότι ήταν σε επαφή με μερικούς ανώτερους αξιωματούχους της Αλ-Κάιντα", πρόσθεσε ο Μπρέναν.

"Έτσι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να καταλάβουμε σε τι ήταν αναμιγμένος τα τελευταία χρόνια, να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε πληροφορία μπορέσουμε να πάρουμε στο κτίριο και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστρέψουμε την Αλ-Κάιντα", πρόσθεσε ο Μπρέναν.
Keywords
Τυχαία Θέματα