1,3 δις δολ απο την google στην waze

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης σε φορητές συσκευές, η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας Waze, για την οποία φέρονται να είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Apple και το Facebook.

Η συμφωνία εξαγοράς ανακοινώθηκε στα εταιρικά ιστολόγια της Google και της Waze χωρίς όμως να διευκρινίζεται
το ύψος της. Σύμφωνα πάντως με πηγές του Reuters και άλλων μέσων, η Google κατέβαλε 1,3 δισ. δολάρια προκειμένου να ενσωματώσει την τεχνολογία της Waze στη δική της υπηρεσία χαρτών.

Η Waze, η οποία ιδρύθηκε πριν από τέσσερα μόλις χρόνια, έχει αναπτύξει μια εφαρμογή μέσω της οποίας τα smartphone των χρηστών στέλνουν στην εταιρεία δεδομένα για τα δρομολόγιά τους και για το χρόνο που χρειάστηκαν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα δεδομένα των χρηστών επιτρέπουν έτσι στην εταιρεία να προσφέρει, εκτός από φωνητική πλοήγηση, ενημερώσεις για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

Οι υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία για τη Gοοgle, την Apple και το Facebook, καθώς οι χρήστες έξυπνων κινητών αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το ιστολόγιο τεχνολογίας AllThingsDigital, η Waze κατέληξε σε συμφωνία με τη Google έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεών της με το Facebook.

Οι 90 εργαζόμενοι της Waze θα παραμείνουν στη σημερινή έδρα τους στο Ισραήλ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και λίγα ακόμα στελέχη βρίσκονται ήδη σε νέα γραφεία στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Η Waze αριθμεί σήμερα 47 εκατομμύρια χρήστες στο Ισραήλ και άλλες χώρες όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της. Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα