Μητέρα με 7χρονο παιδί ζει από την αλληλεγγύη των συμπολιτών της

Ένα πραγματικό κοινωνικό δράμα εξελίσσεται στην πόλη της Πρέβεζας εδώ και αρκετό καιρό με μητέρα να προσπαθεί να μεγαλώσει σωστά το ανήλικο 7χρονο παιδί της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pamepreveza.gr, μια μητέρα ηλικίας 40 ετών ζει στην κυριολεξία με τη βοήθεια που της προσφέρουν απλόχερα εδώ και ενάμιση χρόνο συμπολίτες μας. Οι προσπάθειες της γυναίκας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού δεν υπάρχει πατέρας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα διαμένει σε ένα μικρό υπόγειο

που και γι’ αυτό πληρώνει ενοίκιο, ενώ για τα έξοδα της ΔΕΗ φροντίζουν συμπολίτες μας ενώ μέχρι στιγμής το μόνο οικονομικό της έσοδο είναι ένα επίδομα της πρόνοιας το οποίο δεν είναι αρκετό, αν και το τελευταίο διάστημα δεν το έχει λάβει.

Όλο αυτό τον καιρό οι συμπολίτες μας, που γνωρίζουν το πρόβλημα προσφέρουν από το υστέρημά τους και αγοράζουν ρούχα,τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη διαβίωσή του παιδιού.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr ιερέας είχε αναλάβει το διάβασμα του μικρού, αφού η μητέρα δε βρίσκεται σε θέση να του παρέχει την όποια μαθησιακή βοήθεια.

Πρόσφατα μάλιστα, ευαίσθητοι συμπολίτες μας, εξασφάλισαν για την οικογένεια ένα μικρό φουρνάκι για να μπορεί η μητέρα να μαγειρεύει ενώ ήταν απίστευτη η χαρά που ένιωσε ο μικρός όταν του πήγαν ένα μεταχειρισμένο αυτοκινητάκι.

Στην πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη η οικογένεια, αφού η μητέρα δεν μπορεί να εργαστεί, είναι η εξασφάλιση της καθημερινής διατροφής και των ειδών υγιεινής.

Γίνεται έκκληση προς όλους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και στο μέτρο του δυνατού, για βοήθεια.

Επίσης εάν μπορεί να εξασφαλιστεί σε εβδομαδιαία βάση το ψωμί και το κρέας θα ήταν ότι καλύτερο για τον μικρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα