Ζαγοράκης, the end of Revolution!

22:31 26/1/2012 - Πηγή: 24wro
Το δίλημμα «Ζαγοράκης ή τανκς» που κατέληξε σε μότο των οπαδών του ΠΑΟΚ τον Ιούνιο του 2007...
ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το Onsports καταγράφει τα συν και τα πλην της παρουσίας του στην ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σε εκείνο το ιστορικό μότο κάνει (πλέον) ...παρέα και η εποχή
της προεδρίας του «επαναστάτη» προέδρου, έτσι για να θυμηθούμε το μπλουζάκι (revolution) με το οποίο εμφανίστηκε στην Τούμπα, όταν το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στο σπίτι του για να φορέσει ξανά την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Όλα τα ωραία όμως υποκύπτουν κάποτε στην «φθορά» του χρόνου και οι επαναστάσεις, δεν αποτελούν την εξαίρεση…

To ημερολόγιο έγραφε 13 Ιουνίου του 2007. Η διοίκηση Πρωτοδικείου με επικεφαλής τον Νίκο Βεζυρτζή έχει παραιτηθεί. Ο ΠΑΟΚ ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, για μία ακόμη φορά στην πολύχρονη ιστορία του.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής υπό την πίεση του κόσμου, σπεύδει να εξαργυρώσει την λαϊκή - «επιταγή» και προσφέρει στον Θοδωρή Ζαγοράκη την «μπαγκέτα του μαέστρου» Σε μια ιστορική για το μέλλον του συλλόγου συγκυρία, ο «Τεό» λέει το μεγάλο «ναι», αφού προηγουμένως έλαβε όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ.

Στα 36 του χρόνια κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αναλαμβάνει και επίσημα από το Πρωτοδικείο την «ορχήστρα» της ΠΑΕ. Εκείνη την εποχή, έμοιαζε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Στην κοινωνία του ΠΑΟΚ, εθεωρείτο ως ο μοναδικός ηγέτης με την δύναμη να συσπειρώσει και να εμπνεύσει την πλατιά μάζα των οπαδών.

Η επανάσταση...φουντώνει για τα καλά. Στα μάτια του κόσμου ο «Ζαγόρ» δεν θυμίζει ένα γάλα με ημερομηνία λήξεως, αλλά ο μοναδικός πρόεδρος που μπορεί να οδηγήσει κάποτε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, εξού και το περίφημο μετέπειτα σύνθημα, «Ζαγοράκη, να το ξέρεις το πρωτάθλημα εσύ θα μας το φέρεις».

Ολο αυτό το διάστημα ομάδα γεύτηκε μεγάλες χαρές αλλά και πίκρες. Το αποκορύφωμα των επιτυχιών ήρθε με την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την έξοδο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2009-10. Ο ΠΑΟΚ εδραιώθηκε στην... πρώτη ταχύτητα του ελληνικού πρωταθλήματος και έγινε ανταγωνιστικός εντός και εκτός συνόρων, απόδειξε η περυσινή και η φετινή είσοδος στους «32» του Europa League.

Κανένα… άγιο δισκοπότηρο ωστόσο δεν ήταν γραφτό να έρθει στην Τούμπα, παρά τους μεγαλεπήβολους στόχους που οριοθετήθηκαν, μετά τον διαχρονικό της οικονομικής εξυγίανσης.

Συν τω χρόνω, ο Ζαγοράκης δεν θα αποφύγει την «φθορά». Εδώ που τα λέμε άλλωστε, η μεγαλύτερη επιτυχία ή κατόρθωμά του, δεν θα ήταν η κατάκτηση ενός τροπαίου, αλλά να διατηρήσει «ατσαλάκωτο» το παραγοντικό του κοστούμι. Διότι καλώς ή κακώς, όσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις, αυξάνονται και οι υποσχέσεις στην σκληρή κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι μέχρι πρότινος ψίθυροι αμφισβήτησης του, πήραν την μορφή συνθημάτων αποδοκιμασίας κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Εργοτέλη. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδο
Keywords
Τυχαία Θέματα