«Σεισμός» στο Διαδίκτυο για το... βλέμμα του Δανίκα στον Αγγελόπουλο

Ο μεγάλος άνδρας της Τέχνης και του Πολιτισμού Θεόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε πρόωρα, σκορπώντας θλίψη στο ελληνικό έθνος που έχασε τον σημαντικότερο πρεσβευτή του πολιτισμού του......
Ο Δημήτρης Δανίκας, δημοσιογράφος των «Νέων» αποχαιρέτησε τον δημιουργό της Τέχνης με ένα άρθρο - αφιέρωμα που μόνο υμνιστικό δεν το χαρακτηρίζει κανείς. Προσδίδοντας στον Έλληνα σκηνοθέτη τους χαρακτηρισμούς
«τσιγκούνης, αλαζόνας με αισθητικές εμμονές», ο γνωστός δημοσιογράφος προκάλεσε την κατακραυγή τόσο των επωνύμων όσο και του απλού κόσμου που έδειξε την αντίθεσή του μέσα από τα social media.

Αναλυτικά, το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γιου του Χάρρυ Κλιν και σκηνοθέτη, Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε με σκληρά λόγια και εκφράσεις τον δημοσιογράφο στην προσωπική του σελίδα στο twitter: «Σιχαμένο σκουλήκι, ποταπό ανθρωπάκι, τρισάθλιε καμποτίνε Δανίκα!», έγραψε συγκεκριμένα o σκηνοθέτης.
«Η συκοφαντία συνήθως χτυπάει τους άξιους ανθρώπους, όπως τα σκουλήκια ρίχνονται επάνω στα καλύτερα φρούτα!» έγραψε ένας θαυμαστής του Αγγελόπουλου στο facebook δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή του στο προσβλητικό κατά γενική ομολογία κείμενο του Δανίκα.
Και η εφημερίδα Lifo όμως «έριξε» τα πυρά της στον γνωστό δημοσιογράφο με δημοσίευση αιχμηρού άρθρου του Άρη Δημοκίδη που φέρει τον τίτλο «Παρακαλείται ο Δημήτρης Δανίκας να κοιταχτεί πρώτα στον καθρέφτη».

Τα αρνητικά σχόλια για το κείμενο του κ. Δανίκα δεν έχουν τέλος από τους χρήστες στο Facebook, που μίλησαν για «κακό timing», ενώ και στο Twitter η είδηση προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών με χαρακτηριστικά σχόλια όπως:
-«Η χώρα εδώ και χρόνια έχει γεμίσει από γραφικούς που περιφέρουν τη δήθεν αιρετικότητά τους ως εξυπνάδα: Δανίκας, Μπουτάρης, Ανδρουλάκης».
-«Απαράδεκτος ο Δανίκας σήμερα ΣΤΑ ΝΕΑ για τον Θ.Αγγελόπουλο. Εμπαθής κ ασεβής».
-«Ο Δανίκας τον θαυμάζει τον Αγγελόπουλο. Απλά τον εκνευρίζει που ο κόσμος θαυμάζει περισσότερο τον Αγγελόπουλο από τον Δανίκα

Τα σχόλια συνεχίστηκαν και σήμερα στο twitter με ιδιαιτέρως «καυστικά» σχόλια από τη μεριά των χρηστών.
-«Αναρωτιέμαι αν ο #Danikas είχε το θάρρος/θράσος να γράφει έτσι όσο ζούσε ο #Aggelopoulos ή βρήκε ευκαιρία σήμερα μόνο» γράφει ένας χρήστης για να λάβει την απάντηση άλλων χρηστών:
-«Ο Δανίκας έχασε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας όταν έβαλε 7 στο Twilight οπότε ο επικήδειος μου φάνηκε πολύ φυσιολογικός #danikas»
-«Για την ιστορία, ο Δανίκας έχει εκθειάσει το υποκριτικό ταλέντο του Σάκη Ρουβά!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δημήτρη Δανίκα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τον τίτλο «Τα κουσούρια του», όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Δεν θέλω να υπογράψω αγιογραφία, αλλά όλη την αλήθεια. Οπως την έζησα και την άκουσα από τους συνεργάτες του. Στα γυρίσματα για τον «Μεγαλέξαντρο» πάνω στα βουνά και τα χιόνια το συνεργείο τρέμει από το κρύο και από την πείνα. Η τροφοδοσία της παραγωγής, που την είχε αναλάβει η Φοίβη, μέλλουσα κυρία
Keywords
Τυχαία Θέματα