Υπερπρονόμια γονατίζουν οικονομικά τις Κυπριακές Αερογραμμές

15:54 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που παραχωρήθηκαν τα...
τελευταία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να σώσουν τον κρατικό μας...
αερομεταφορέα, που παραπαίει οικονομικά. Παρόλα αυτά, τα προκλητικά υπερπρονόμια και ωφελήματα των στελεχών, υπαλλήλων, πρώην υπαλλήλων και συγγενών τους εξακολουθούν να υφίστανται, με ανυπολόγιστο κόστος για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η επιστολή που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Τάσου Μητσόπουλου,
είναι αρκούντως αποκαλυπτική και θα πρέπει να προβληματίσει, πρώτα και κύρια το συμβούλιο των Κ.Α. που ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο σωτηρίας για τον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται, το προσωπικό των Κ.Α. όπως επίσης οι σύζυγοι και τα παιδιά τους μέχρι το 23° έτος, δικαιούνται κάθε χρόνο εκπτωτικά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι των Κ.Α που δικαιούνται εκπτωτικά εισιτήρια ανέρχονται στους 1.034. Σ’ αυτούς, προστίθενται άλλοι 1.330 που είναι οι αφυπηρετήσαντες και οι πλεονάζοντες. Στους 2.364 νυν και πρώην υπαλλήλους προστίθενται και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύνολο, δηλαδή, 2.375 πρόσωπα χωρίς να προστίθενται οι σύζυγοι και τα εξαρτώμενα τους μέχρι το 23ο της ηλικίας τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των της εταιρείας περιλαμβανομένων των συζύγων και εξαρτωμένων παιδιών τους μέχρι το 23° έτος, δικαιούνται απεριόριστο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων με επιβεβαιωμένη θέση. Επίσης, πρώην πρόεδροι και πρώην μέλη του Δ.Σ. δικαιούνται απεριόριστο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων για περίοδο τριών χρόνων νοουμένου ότι κατείχαν θέση στο Συμβούλιο για ένα χρόνο.

Επιπρόσθετα, παραχωρούνται άλλα 300 εκπτωτικά εισιτήρια το χρόνο σε άτομα, εταιρείες και Συνδέσμους.

Τα υπερπονόμια έχουν και συνέχεια: Το υφιστάμενο προσωπικό δικαιούται να μεταφέρει στις πτήσεις των Κ.Α. φορτία που του ανήκουν, ως ακολούθως:

● μέχρι 100 κιλά με 90% έκπτωση
● και από 101 κιλά μέχρι 300 κιλά, με 50% έκπτωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα