Το Τwitter έσωσε την ζωή ενός θανατοποινίτη!

14:46 9/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ήξερε ότι του απομένουν μόλις λίγες ημέρες ζωής...
O 26χρονος Dimas-Martinez είχε καταδικαστεί σε θάνατο για ληστεία και δολοφονία ενός 17χρονου αγοριού το 2006 στο Αρκάνσας.
Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας του Αρκάνσας ανέτρεψε την καταδίκη του, καθώς ένας από τους ενόρκους χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του στο Twitter στη διάρκεια της δίκης.
Οι δικηγόρου του 26χρονου άσκησαν έφεση κατά της καταδίκης του πελάτη τους, επειδή ένας από τους ενόρκους χρησιμοποιούσε το Twitter,
παρά τις ρητές οδηγίες του δικαστή να μην ανεβάζουν τίποτα στο Διαδίκτυο και να μην επικοινωνούν με άλλους για την υπόθεση.
Σε ένα από τα tweet του, ο ένορκος Randy Franco έγραψε "Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Να ραγίσουμε καρδιές. Καθένας από μας ορίζει μια γραμμή". Λίγο πριν οι ένορκοι ανακοινώσουν την απόφασή τους, έγραψε: "Τελείωσε".
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρκάνσας αναφέρει στην ετυμηγορία του "Εξαιτίας της ίδιας της φύσης του Twitter ως μέσω κοινωνικής δικτύωσης στο Internet, τα tweet του Ενόρκου νούμερο 2 για τη δίκη αποτελούσαν δημόσιες συζητήσεις.
Ακόμα και εάν αυτές οι συζητήσεις ήταν μονόπλευρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστό για έναν ένορκο να αναφέρει στοχασμούς, σκέψεις ή άλλες πληροφορίες για μια τόσο δημόσια υπόθεση".

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα