Jean-Jacques Lesueur: ''Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο φιλοξενούμε περίπου 2.200 ζώα από 400 είδη!''...

Από το bizznews.gr

Ο Jean -Jacques Lesueur σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, μιλάει για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, τον επίγειο παράδεισο που έχει φτιάξει λίγο έξω από την Αθήνα.
Γεννημένος στο Μαρόκο και πολυταξιδεμένος, δεν άργησε να καταλάβει την αγάπη του για τα ζώα. Ο Jean-Jacques Lesueur (Ζαν-Ζακ Λεσουέρ) κατάφερε να ''χαρίσει'' στην Αθήνα, το 2000, το πρώτο της Ζωολογικό Πάρκο! Με καθημερινή
φροντίδα και αγάπη έχει δημιουργίσει στα Σπάτα σε μία έκταση 200 στρεμάτων, ένα μέρος με ζώα από ολόκληρο τον κόσμο!

Πως σας ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου;
Έχω ζήσει σε διάφορες χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Μαρόκο, το Βέλγιο και η Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν μία από τις...
ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν είχε ζωολογικό πάρκο. Οπότε σκεφτόμουν εδώ και χρόνια αν ποτέ είχα την ευκαιρία θα ήθελα να δημιουργήσω ένα ζωολογικό πάρκο.
Πως ξεκίνησε η αγάπη σας για τα ζώα;
Η αγάπη μου για τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Με την οικογένειά μου, ζούσαμε στην Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο. Στο σπίτι μας, εκτός από γάτες, σκυλιά και πουλιά, είχαμε και μία φάρμα. Παράλληλα, στα διάφορα ταξίδια που κάναμε κατά καιρούς γνώρισα καλύτερα τη φύση.
Έχετε δημιουργήσει μία μικρή όαση λίγο έξω από την Αθήνα. Τι ζώα μπορούν να συναντήσουν οι επισκέπτες;
Εδώ φιλοξενούμε περίπου 2.200 ζώα από 400 είδη. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά, τίγρεις, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ιπποπόταμους, ελάφια, καμήλες, αρκούδες, ερπετά, δελφίνια, θαλάσσιους ελέφαντες, πιθήκους, μαϊμούδες καθώς και μία πολύ μεγάλη συλλογή πουλιών, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο!
Από ποιες περιοχές και με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα ζώα που φέρνετε στο πάρκο;
Τα ζώα που έχουμε στο πάρκο έρχονται από όλες τις ηπείρους της γης! Κριτήρια επιλογής είναι τι θα επιθυμούσε να δει ο επισκέπτης σε συνδυασμό με τις δυνατότητες υπάρχουν (εγκαταστάσεις, κόστος, κλιματολογικές συνθήκες). Δεν αγοράζουμε ζώα από την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Όλα τα ζώα που έχουμε, έρχονται από άλλα ζωολογικά πάρκα και έρχονται εφόσον υπάρχει πλεόνασμα εκεί στο εκάστοτε είδος. Είμαστε μέλη της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), από τα λίγα μέλη καθώς στην Ευρώπη ενώ υπάρχουν 1500 ζωολογικά πάρκα μόνο 300 έχουν πιστοποιηθεί! Αυτά τα ζωολογικά πάρκα ανταλλάσουν μεταξύ τους ζώα.
Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καιρικές-κλιματολογικές συνθήκες. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν θα θέλαμε να φέρουμε λευκές αρκούδες ή τάρανδους που ζουν στην Βόρεια Ευρώπη σε κρύες χώρες. Τέλος σημαντικό παράγοντα παίζει και ο χώρος τον οποίο μπορούμε να τους προσφέρουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις τους ώστε να έχουν σωστές συνθήκες διαβίωσης.
Έχετε δύο μοναδικές ''ατραξιόν'' στο πάρκο που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό: τις επιδείξεις των δελφινιών και των αρπακτικών πουλιών. Πως αντιδράει ο κόσμος σε αυτές;
Τα δελφίνια και τα θαλάσσια λιοντάρια έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Είναι ζώα π
Keywords
Αναζητήσεις
jean-jacques lesueur γεννήθηκε
Τυχαία Θέματα