Το πλαφόν στη τιμή της αμόλυβδης φέρνει αντιδράσεις

09:46 4/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιβολή ανώτατης τιμής...
στα καύσιμα, σε 13 νομούς στους οποίους έχει διαπιστώσει ότι οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται από 1,70 έως 1,90 ευρώ το λίτρο.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν, έκανε λόγο για αδικία και άνιση μεταχείριση προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις στα πρατήρια που θίγονται.

Οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι το παρελθόν έχει αποδείξει ότι οσάκις έχει επιβληθεί πλαφόν, οι χονδρικές τιμές έφτασαν σε ποσό ίσο ή και μεγαλύτερο από το πλαφόν,
με αποτέλεσμα να προκληθεί ουσιαστικό πρόβλημα στην λειτουργία των πρατηρίων.

«Δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα αδικιών, όπως με το πλαφόν του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν οι συνάδελφοί μας αγόραζαν ακριβότερα και μετά σύρονταν στα δικαστήρια» επισημαίνουν.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν πρατήριο στις περιοχές που επιβάλλεται το πλαφόν να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε τοπικούς βουλευτές, προτρέποντάς τους να φτάσουν μέχρι και να κλείσουν τα πρατήρια, μέχρι την οριστική εξάλειψη της αδικίας.

Οι 13 νομοί στους οποίους ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει το πλαφόν είναι οι: Νομός Κυκλάδων, Κερκύρας, Λέσβου, Φωκίδος Δωδεκανήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Χίου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Γρεβενών, Έβρου και Ευρυτανίας.

Η μέση πανελλαδική τιμή την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε σε 1,72 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη 95, ενώ στους 13 νομούς οι ανώτατες τιμές κινούνται στα επίπεδα των 1,80-1,89 ευρώ το λίτρο.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα