ACB: Αλλού θα ήθελε να είναι!

09:10 4/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο λόγος για την Μπαρτσελόνα του Τσάμπι Πασκουάλ η οποία θα αναγκαστεί να...
ταξιδέψει στο Αλικάντε για να πάρει μέρος στην… αγγαρεία της χρονιάς κόντρα στην τοπική ομάδα, με το μυαλό όμως όλων των «μπλαουγκράνα» να «πεταρίζει» στη Βαρκελώνη και το δικό τους «Final Four» από το οποίο θα είναι απόντες.


ΑΛΙΚΑΝΤΕ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αλικάντε: Θέλει νίκη σε ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι και τη λήξη γτης κανονικής περιόδου, ή μία τουλάχιστον ήττα από τις ουραγούς Γρανάδα και Μενόρκα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στα «σαλόνια» της ACB.
Τεράστιο το διπλό που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη Γρανάδα (57-71), παιχνίδι που μετράει για… τετράποντο αφού δεν ήταν μια απλά σημαντική νίκη αλλά κυρίως μία επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Κορυφαίος στο μεγάλο ματς για την ομάδα του Βιντορέτα, ο Λιθουανός σέντερ Αντριουσκεβίτσιους, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους.

Μπαρτσελόνα: Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού παρά και τη μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο μετά την ήττα της Ρεάλ από τη Φουενλαμπράδα την περασμένη Κυριακή, το πάρτι που θα στηθεί σε δύο μέρες στην πόλη τους δεν θα έχει τους ίδιους για πρωταγωνιστές. Η κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος (κατά συνέπεια και του νταμπλ) θα «γλυκάνει» λίγο τα συναισθήματα στο καταλανικό στρατόπεδο, αφού τουλάχιστον οι εγχώριοι στόχοι θα έχουν κατακτηθεί εξ’ ολοκλήρου. Τελευταίο παιχνίδι για τους πρωταθλητές, το άνετο 81-55 κόντρα στη Χιπουθκόα, με το δίδυμο των ψηλών Λόρμπεκ και Βάσκεθ να πετυχαίνει από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Ο Λάκοβιτς προέρχεται από τραυματισμό και είναι αμφίβολος.



ΜΑΝΡΕΣΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

Μανρέσα: Η εκτός έδρας ήττα της από τη Μενόρκα πριν από λίγες ημέρες, ανέβαλλε κατά μία αγωνιστική τα πανηγύρια για την παραμονή στην ACB. Και λέμε κατά μία καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο αν η ίδια δεν κερδίσει την προσεχή αναμέτρηση κόντρα στους «φοιτητές», η Γρανάδα και η Μενόρκα να ηττηθούν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους από Μάλαγα και Μπιλμπάο αντίστοιχα και να δώσουν στην ομάδα του Πονσαρνάου την άδεια να συνεχίσει στο υψηλότερο σκαλί του ισπανικού μπάσκετ. Οι έξι πάντως συνεχόμενες ήττες των γηπεδούχων προβληματίζουν τον τεχνικό τους ο οποίος πιθανότατα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία γκαρντ Άλεξ Λόρκα.

Εστουδιάντες: Η εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Βαλένθια με 74-87 μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα του Κασιμίρο η οποία «πολεμάει» για να μπει στην πρώτη οκτάδα της ACB που θα της δώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ο Αμερικανός φόργουορντ Κέινερ Μέντλεϊ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο καλύτερος των «φοιτητών» σημειώνοντας 18 πόντους, οι οποίοι πάντως δεν αρκούσαν κόντρα στις «νυχτερίδες» του Πέσιτς. Όλα για όλα λοιπόν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για τους Μαδριλένους, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στη Μανρέ
Keywords
Τυχαία Θέματα