Θύμα βομβαρδισμών πολεμική ανταποκρίτρια των Sunday Times

03:02 24/2/2012 - Πηγή: 24wro

Η πολεμική ανταποκρίτρια των Sunday Times, Marie Colvin, έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια...

βομβαρδισμών στην πόλη Homs της Συρίας.

Το αυτοσχέδιο κέντρο που είχε στηθεί για τα ΜΜΕ στην πόλη, δέχτηκε στοχευμένη βομβαρδιστική επίθεση από κυβερνητικές δυνάμεις στην πολιορκημένη πόλη Homs.

Μαζί της σκοτώθηκε και ο 28χρονος Γάλλος φωτογράφος Remi Ochlik.

Η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου έρχεται λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ της για τις «αρρωστημένες» εικόνες που αντίκριζε τις
τελευταίες μέρες στην πόλη.

Μάλιστα, η 50χρονη δημοσιογράφος μίλησε προχθες το βράδυ τηλεφωνικώς στο Channel 4 και το ITN's News at Ten, αναφέροντας βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Baba Amr της πόλης.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως την ώρα της επίθεσης η Marie Colvin και ο φωτογράφος προσπαθούσαν να βγουν από κτίριο.

Ο Abu Bakr, που ήταν παρών στον συμβάν περιγράφει πως καταστράφηκαν πολλά κτίρια στην περιοχή, ενώ αναφέρει πως οι επιθέσεις συνεχίζονται και τα πτώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται ακόμη στο έδαφος. «Δεν μπορούμε να ανασύρουμε τα πτώματα από τα συντρίμμια λόγω της σφοδρότητας των βομβαρδισμών, αν και είμαστε μόλις λίγα μέτρα μακριά».

Ο εκδότης των Sunday Times, John Witherow, απέτισε φόρο τιμής στην Marie Colvin, κάνοντας λόγο για μια δημοσιογράφο «με πάθος για την κάλυψη των πολέμων με την πεποίθηση ότι αυτό που έκανε είχε σημασία».

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός David Cameron σχολίασε πως πρόκειται για μια θλιβερή υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα φοβερά γεγονότα της Συρίας. «Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι με την οικογένεια και τους φίλους της», κατέληξε.

Το 2010 η Marie Colvin μίλησε σε ένα συνέδριο για του κινδύνους του ρεπορτάζ από τις εμπόλεμες ζώνες, τιμώντας τους δημοσιογράφους που είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

«Το να καλύπτεις ένα πόλεμο σημαίνει να πηγαίνει σε μέρη που σπαράσσονται από το χάος, την καταστροφή κα τον θάνατο και να προσπαθείς να είσαι μάρτυρας. Σημαίνει να προσπαθείς να μάθεις την αλήθεια μέσα σε μια ανεμοθύελλα προπαγάνδας, την ώρα που ο στρατός, οι φυλές ή οι τρομοκράτες συγκρούονται», είχε αναφέρει.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα