ΔΕΙΤΕ: Άρματα στο Πατρινό Καρναβάλι έγιναν οι πολιτικοί!

01:12 24/2/2012 - Πηγή: 24wro

Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και δημιουργικά...

κομμάτια της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Σάτιρα, ευρηματικότητα, καλλιτεχνική και δημιουργική έμπνευση στο αποκορύφωμά τους, δίνουν το έναυσμα για ένα αστείρευτο καρναβαλικό γλέντι. Την τιμητική τους θα έχουν και πάλι θα έχει φέτος οι πολιτικοί της χώρας, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο Γιώργος Παπανδρέου
που παρουσιάζεται πάνω σε άρμα να κάνει ενέσεις στην Ελλάδα, που καθισμένη σε έναν βράχο, με δόρυ και ασπίδα, πάνω στην οποία υπάρχει μια κουκουβάγια, ένδειξη σοφίας, προτείνει το χέρι της.

Στο πίσω μέρος του άρματος η βουλή ξηλώνεται από αγανακτισμένους και αναρχικούς. Ο Γιώργος Παπανδρέου ντυμένος τσολιάς με αμερικάνικο καπέλο, δυο Παρθενώνες με πωλητήρια και τρία μικρότερα στοιχεία, απρόσωπα, ντυμένα με ρούχα εποχής και μάσκες συμπληρώνουν την εξαιρετική σατιρική σύνθεση.

Το «Τέρας της Τρόικας», ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό άρμα, περιλαμβάνει ένα τέρας με τα τρία κεφάλια σαν του κέρβερου, που το σώμα του είναι ένα χρηματοκιβώτιο παραφουσκωμένο με χρήματα, με ανθρώπινα πόδια και νύχια πουλιού, είναι αδηφάγο και τρέφεται από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σκουπίζει ακίνητα και χρήματα για να τα φάει.

Στο άρμα «Ταμείο της Αποψίλοσης» διαπιστώνουμε ότι μας έχουν πάρει και τα ψιλά, κάτι που φαίνεται και από την ανορθογραφία του τίτλου. Ευτραφής τραπεζίτης γυρίζει ανάποδα δυο φιγούρες που τους πέφτουν τα ευρώ από την τσέπη, ενώ στο άρμα υπάρχουν και οχτώ φιγούρες που τρέχουν για να γλιτώσουν.

Στην «Πειρατεία στο Ίντερνετ», βλέπουμε έναν ιντερνετικό πειρατή που αντιπροσωπεύει τον καθένα από μας που αντιπροσωπεύει τον καθένα από εμάς που ασχολείται με το ίντερνετ. Το ίντερνετ είναι ένα εργαλείο κάποιοι το χρησιμοποιούν για καλό και κάποιοι για κακό. Στο μπροστινό μέρος του άρματος συμβολίζονται οι ταχύτητες του ίντερνετ και στο πίσω μέρος δεσπόζει ένα τεράστιο κύμα που συμβολίζει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μπροστά του και στην πλάτη του πειρατή βρίσκονται τα εργαλεία Rapidshare και Torrents, που βοηθούν κάθε επίδοξο «πειρατή» να κατεβάσει ότι θέλει από το διαδίκτυο.

Στο σατιρικό άρμα «Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα» των Νίκου Λιβάνη και Νεκτάριου Σαρηγιάννη βλέπουμε τους πολιτικούς και τους εταίρους μας που καθημερινά η μορφή τους μας βομβαρδίζει μέσω της τηλεόρασης. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος, Σαρκοζί, Μέρκελ, Στρος Καν, Όλι Ρεν και Τόμσεν. Πρόκειται για μια προσπάθεια αφήγησης για το πώς ξεκίνησαν όλοι αυτοί να ασχοληθούν...με την Ελλάδα. Το κομβικό σημείο αυτής της αφετηρίας ήταν και είναι το «φούσκωμα του ελλείμματος του 2009». Τη συνέχεια την ξέρουμε δυστυχώς όλοι μας...

Η συναρπαστική συνέχεια στους δρόμους της Πάτρας...
Keywords
Τυχαία Θέματα