Θέλουν να μας ξανασώσουν

15:31 10/12/2011 - Πηγή: 24wro

Ποιος μπορούσε να φανταστεί, τον Οκτώβριο του 2009, ότι... ύστερα από δύο χρόνια διακυ­βέρνησης από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, η ελληνική κοινωνία, βιώνοντας μια πρωτοφανή για τις τελευ­ταίες δεκαετίες καταστροφή και στο χείλος μιας πτώχευσης, θα είχε για κεντρικά αιτήματα εκείνα που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πριν από ακρι­βώς 40 χρόνια;

♦ Λαϊκή κυριαρχία.
Εθνική ανεξαρτησία.
♦ Κοινωνική απελευθέρωση.
♦ Η Ελλάδα στους Έλληνες.
Ποιος θα φανταζόταν ότι οι υπεύ­θυνοι αυτής της καταστροφής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι επιτελάρχες του, οι υπουργοί των κατ’ εξοχήν «κοι­νωνικών» υπουργείων, που ανέλαβαν με τη μεγαλύτερη θέρμη να εφαρ­μόσουν τις φονικές για την κοινωνία εντολές της τρόικας, θα επιδίωκαν, ύστερα από τόση κατακραυγή, όχι μό­νο να διατηρήσουν την εξουσία τους, αλλά και να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ θέ­λοντας να γίνουν - ή... να ξαναγίνουν - πρωθυπουργοί;
1 Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρω­θυπουργός που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα με τους χειρότερους όρους, που δεν διαπραγματεύθηκε ποτέ τίποτε, που παρακολουθούσε σαν θεατής και αποδεχόταν ό,τι του έφερναν μπροστά του η τρόικα και ο Παπακωνσταντίνου, ο αμέτοχος πρω­θυπουργός, θέλει να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – άγνωστο για πόσο.
2 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε έναν βαθμό σχεδίασε – από την περασμένη άνοιξη – και τελικά ανέλα­βε το ξεπούλημα της χώρας, ο οποίος είχε την «πατρότητα» της σύνδεσης του χαρατσιού για τα ακίνητα με το δι­καίωμα των ανθρώπων στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά παράβαση ακόμη και της ευρωπαϊκής νομοθεσί­ας, θέλει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ διαδε­χόμενος τον Παπανδρέου.
3 Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρω­πος που ξεθεμελίωσε σε πρώτη φάση το ασφαλιστικό, που τσεκουρώνει την Υγεία αδειάζοντας από Ια­νουάριο ακόμη και τα νοσοκομεία από γιατρούς, εμφανίζεται ως μελλο­ντικός ηγέτης και του ΠΑΣΟΚ και της χώρας έχοντας διακηρύξει με κάθε τρόπο την πίστη και την υποταγή του στους δανειστές.
4 Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ως υπουργός Παιδείας καταργεί το άσυλο, παραδίδει τα πανεπιστήμια στους ιδιώτες, στερεί από παιδιά της περιφέρειας την πρόσβαση στο σχο­λείο και αδυνατεί ακόμη και σήμερα, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, να παραδώσει τα βιβλία στους μαθη­τές, είναι κι αυτή στη χορεία των επί­δοξων διαδόχων του Παπανδρέου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποί­ος ως υπουργός Ανάπτυξης έχει σχεδόν μοναδικό έργο να υλοποιήσει τις εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας Ει­δικές Οικονομικές Ζώνες για χάρη της Γερμανίας, βγήκε στο μεϊντάνι και επι­σήμως διεκδικώντας κι αυτός την κομ­ματική ηγεσία.
«Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το 5% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση».
Αυτή η ομολογία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία συμπεριλαμβάνει όλους όσοι συμμετείχαν στη διετή διακυβέρνηση, όλους όσοι έπαιξαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι η πληρέστερη, η πι
Keywords
Τυχαία Θέματα