El Clasico: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα – Καθηλώνει τους πάντες η τιτανομαχία του »Μπερναμπέου» (vid)

* Είναι το απόλυτο ντέρμπι της Ισπανίας, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, το ‘’el clasico’’ όπως συνηθίζουμε να λέμε.

* Σε 162 παιχνίδια πρωταθλήματος, η Ρεάλ έχει 68 νίκες, 31 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η Μπάρτσα μετρά 63 νίκες. Τα γκολ για τη Ρεάλ είναι 259, ενώ για την Μπάρτσα 252.

* ’’El Clasico” στις 10 Δεκεμβρίου, έχει γίνει μόλις μία φορά στο παρελθόν, το 1967, με το σκορ να είναι 1-1, με γηπεδούχο τη Ρεάλ.

* Η μεγαλύτερη νίκη της Ρεάλ για το πρωτάθλημα είναι το 1935 με 8-2, ενώ το μεγαλύτερο διπλό

για την Μπάρτσα έχει καταγραφεί το 1974 με 0-5. Η μεγαλύτερη ισοπαλία είναι το 5-5 του 1943.

Ο ένας χρόνος προσαρμογής για τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ ήταν όπως αποδείχθηκε μεγάλο διάστημα, για να καταφέρει να χτίσει μια ομάδα, που όχι μόνο θα στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά θέτει και σοβαρή υποψηφιότητα να της πάρει τα ηνία. Η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και υποδέχεται τη μισητή της αντίπαλο με άγριες διαθέσεις. Το ισχυρότατο προβάδισμα των 6 βαθμών, της δίνει την ευκαιρία να μπει με άλλον ‘’αέρα’’ και από θέση ισχύος σε ‘’el clasico’’ μετά από πολύ καιρό.

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν για τη φετινή σαιζόν, στο ‘’Μπερναμπέου’’ ξανά για το Σούπερ Καπ, η Ρεάλ ήταν καταιγιστική, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Οζίλ της είχε δώσει από νωρίς προβάδισμα και παρά τις πολλές ευκαιρίες, η Ρεάλ πήγε πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια. Στις αρχές της επανάληψης, ο Αλόνσο ισοφάρισε στο τελικό σκορ.

Στο άλλο στρατόπεδο η Μπαρτσελόνα  μπαίνει στο μεγάλο ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο βλέπει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ να είναι στους 3 βαθμούς. Στον αγώνα της Μαδρίτης της παρουσιάζεται η ευκαιρία να μετριάσει κάπως την κατάσταση του κακού πρώτου μισού στην κατηγορία.

Ποιος θα το περίμενε πως η ομάδα που μας είχε συνηθίσει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, θα είχε δώσει φέτος 6 εκτός έδρας παιχνίδια και θα είχε καταφέρει να κερδίσει μόλις τα 2 (3 ισοπαλίες και μία ήττα στα υπόλοιπα), έχοντας και πολύ κακό απολογισμό στην επίθεση, με μόλις 8 γκολ, την ίδια ώρα που η Ρεάλ έχει φτάσει τα 21!
Η πρόταση μας: 1 DNB ( ισοπαλία όχι στοίχημα) Απόδοση: 1.90

Από το Betarades.gr

Σσσσσσσ αρχίζει…

Keywords
Τυχαία Θέματα