Στην άνοδο της συσπείρωσης προσβλέπουν πλέον στην Ιπποκράτους

09:03 30/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τελευταίος στόχος του Βενιζέλου...
Η επιστροφή των ψηφοφόρων του λεγόμενου σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον το τελευταίο χαρτί του Ευαγ. Βενιζέλου, στην τελική ευθεία προς την Κυριακή.

Η ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
έχει πλέον εμπλουτιστεί με υψηλούς τόνους όχι μόνο κατά του κ. Σαμαρά αλλά και κατά των Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη, ενώ επισείει πλέον με έμφαση το χαρτί της ακυβερνησίας για την επόμενη ημέρα. Το έκανε στην Κομοτηνή, το έκανε στη Λάρισα το έκανε και χθες που μίλησε στη Θεσσαλονίκη.
«Οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις ας ζητήσουν τη λαϊκή εντολή και αν μπορούν ας κυβερνήσουν. Μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια;» αναφέρει επίμονα, όπως και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις διάφορες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.
Κυρίως όμως απευθύνεται - και δεν το κρύβει - στους ένθερμους και φανατικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας σε κάθε δημόσια εμφάνισή του: «Την άλλη Κυριακή κρίνεται το μέλλον αυτής, της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς. Καλώ όσους δικούς μας ανθρώπους πικράναμε να επιστρέψουν».
Αλαζονεία δε χρεώνει πλέον μόνο στον Α. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή - όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία - αρνείται το debate αλλά και «απειλεί» με επαναληπτικές εκλογές. Αλαζονεία ο κ. Βενιζέλος χρεώνει πλέον και στον Φώτη Κουβέλη επειδή και εκείνος έχει ταχθεί υπέρ των επαναληπτικών εκλογών εάν τη Δευτέρα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα αλλά στον Αλέξη Τσίπρα επειδή λέει ότι ακόμα και αν δε πάρει τη διερευνητική εντολή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (από το λαό).
«Αν γυρίσουμε πίσω θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι όλα όσα καταφέραμε. Μέσα στο 2012 μπορούμε να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές.
Σε τρία χρόνια το πολύ η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι αυτοδύναμη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται» είπε και χθες ο κ. Βενιζέλος, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει δημοσίως ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει πρώτο κόμμα γιατί μόνο αυτό μπορεί να κάνει μετεκλογικές συνεργασίες.
«Θέλουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα. Όχι γιατί αντιμετωπίζουμε ποδοσφαιρικά τις εκλογές και θέλουμε να νικήσει η ομάδα μας, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μεγάλη συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και από τη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι οι επόμενες ημέρες θα αφιερωθούν στην προετοιμασία της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Παρασκευή, συγκέντρωση που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Πάντως, τα στελέχη της Ιπποκράτους και οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου που γνωρίζουν τις κυλιόμενες μετρήσεις λένε σχεδόν μονότονα ότι βασικός τους στόχος είναι να ανέβει η συσπείρωση των οπαδών τους και ότι αν αυτό συμβεί τότε «ως την Κυριακή μπορεί να αλλάξουν πολλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα