ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Καθοριστικής σημασίας, που θα σφραγίσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας για την επόμενη 2οετία, χαρακτηρίζονται οι εκλογές της Κυριακής.

Ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να κάνει ασφαλή πρόβλεψη εκλογική αναμέτρηση και δεν είναι λίγα τα στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων που σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Όπως υποστηρίζουν ένα καθοριστικό τμήμα του εκλογικού σώματος αναμένεται να επιλέξει το κόμμα που θα ψηφίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και μάλιστα σε ποσοστά διπλάσια από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία που υπολογίζονται
στο 25%. Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να διαδραματίσει και ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που έχει χρεοκοπήσει οικονομικά και αδιαφορεί εάν το ίδιο συμβεί και στη χώρα. Όσον αφορά στα μεσαία στρώματα, ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει ακόμη εάν θα ψηφίσουν με βάση το θυμό για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου ή με βάση το ρεαλισμό και την ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των νέων ψηφοφόρων από 18-28 ετών, για τους οποίους ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν θα φτάσουν στην κάλπη.Στην περίπτωση πάντως που πάνε θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της Κυριακής, γιατί η ψήφος τους θεωρείται αντισυστημική.
Keywords
Τυχαία Θέματα