Σε Λέσχες και φοιτητικές εστίες η σίτιση των αναπληρωτών

10:14 20/9/2012 - Πηγή: 24wro
Τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...
που υπηρετούν στην επαρχία, μακριά από τον τόπο διανομής σε Λέσχες Αξιωματικών και φοιτητικές εστίες τους δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας.

Η λύση αυτή προκρίνεται ως ισοδύναμο μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης σε αντιστάθμισμα της συμπίεσης που έχει προκληθεί στις απολαβές του κλάδου λόγω των
περικοπών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, σε περιοχές όπου υφίστανται φοιτητικές εστίες οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα εγγραφούν στις λίστες των φοιτητικών εστιατορίων και θα σιτίζονται εκεί.

Σε απομακρυσμένες περιοχές της παραμεθορίου, όπου δεν υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και αντίστοιχες υποδομές σίτισης, επιλέχθηκε, σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, η λύση της σίτισης στις Λέσχες Αξιωματικών. Οι σχετικές υπογραφές για την έγκριση της σίτισης σε Λέσχες έπεσαν χθες κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας και Παιδείας, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, εγκρίθηκε πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και συμφωνήθηκε να μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους, από πλευράς οικονομικών της οικογένειας και του καθενός και της κάθε μιας, καιρούς, σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, στην Περιφέρεια, εκεί που δε υπάρχουν φοιτητικές εστίες, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στις παροχές σίτισης των λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις κείμενες διατάξεις και με βάση βεβαίως πάντοτε τις υφιστάμενες δυνατότητες.

Από την πλευρά ο Κ. Αρβανιτόπουλος, τόνισε και εκείνος «ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι οι υπουργοί για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε την πατρίδα να βγει από την κρίση, να υλοποιήσουμε συνέργειες, οι οποίες έχουν ως στόχο την αρωγή σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα. Σε Έλληνες πολίτες που πλήττονται από αυτή την κρίση.
Με τις πολιτικές αυτές έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την αρωγή προς τους πολίτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν».

Επίσης αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα στήριξης φοιτητών και και συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυξήσαμε τους δικαιούχους σίτισης αλλά αυξήσαμε και τις κλίνες των Εστιών να μπορέσουμε και στους εκπαιδευτικούς να δώσουμε μια μικρή βοήθεια».

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα