Θεσσαλονίκη: Αρχίζει η δίκη Παπαγεωργόπουλου για υπεξαίρεση 51,4 εκατ. ευρώ στο Δήμο

09:42 20/9/2012 - Πηγή: 24wro
Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 51,4 εκατ. ευρώ...
στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενος τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο και 17 στενούς συνεργάτες του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ωστόσο λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών, μετατέθηκε για την
Πέμπτη.

Το δικαστήριο δεν ανέβαλε την υπόθεση, καθώς το επόμενο διάστημα εκπνέουν τα 18μηνα προσωρινή κράτησης δύο βασικών εμπλεκόμενων, του πρώην ταμία Π. Σαξώνη και του πρώην γεν. γραμματέα του Δήμου Μ. Λεμούσια.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μ. Ζορπίδης, Α. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος, καθώς και ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλο του Δήμου.

Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση εισφορών εργαζομένων που δεν αποδίδονταν στα ασφαλιστικά ταμεία για σχεδόν μία δεκαετία, ενώ οι 18 κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργιας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο δήλωσε: «Τα ψέματα τελείωσαν, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα