Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: Eορταστικά μενού για να σου μπει φθηνά το 2013

20:10 29/12/2012 - Πηγή: 24wro
Πριν από μερικά χρόνια το πρωτοχρονιάτικο έθιμο ήθελε να ακουμπάς γύρω στα 100 ευρώ έκαστος...
για τα «α λα καρτ» μενού των εστιατορίων, έτσι για να μπει καλά το νέο έτος βρε αδερφέ. Σήμερα όμως η κρίση θέλει καλοπέραση φθηνή και συνάμα χορταστική.

Nama’

Η επιτυχία επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά. Το ζεστό και συμπαθέστατο εστιατόριο με σήμα την ασιατική γεύση και παράδοση στην Αγία Παρασκευή τρέλανε τον ουρανίσκο μας την παραμονή των Χριστουγέννων και τώρα φρόντισε
να μας βρει το 2013 χορτάτους. Ένας απολαυστικός εορταστικός μπουφές κινέζικης, ιαπωνικής και βιετναμέζικης κουζίνας για πολλές επαναλήψεις μας περιμένει στο «Nama’» μόνο με 25 ευρώ ανά άτομο.

Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6007779
Gazarte

Σε περίπτωση που προτιμάς το φαγητό μετά μουσικής, ο ιδανικότερος προορισμός είναι το «Gazarte». Στο γνωστό μαγαζί στην καρδιά του Γκαζιού μερικές από τις καλύτερες φωνές των αθηναϊκών ερτζιανών αναλαμβάνουν τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς για να λικνιστείς στο ρυθμό, όχι όμως με άδειο στομάχι. Οι resident DJs Σάκης Τσιτομενέας (en lefko), Λιάνα Μαστάθη (Pepper), Πέτρος Αδάμ (kosmo) θα εναλλάσσονται πίσω από τα decks όσο εσύ θα απολαμβάνεις cocktail σαμπάνιας (welcome drink), μανιτάρια Portobello γεμιστά με πουρέ μελιτζάνας (πρώτο πιάτο) σαλάτα ανάμεικτη με γαλλικό μαρούλι, ραντίτσιο, ρόκα, ρόδι, ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας, χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα το οποίο συνοδεύεται από gnocchi πατάτας και πουρέ κάστανο (κυρίως πιάτο) και tartufo, το σοκολατένιο γλυκό από πραλίνα φουντουκιού. Το μενού ανέρχεται στα 35 ευρώ το άτομο.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210 3460347
Γκαλερί του μεζέ

Είναι γνωστό ότι τα δυτικά προάστια διαθέτουν την πιο νόστιμη «Γκαλερί του μεζέ». Στο Περιστέρι, το μοντέρνο εστιατόριο που αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κουζίνα μας ετοιμάζει μια πρωτοχρονιάτικη έκπληξη με ένα μενού ειδικά για την γιορτινή περίσταση. Η αρχή γίνεται με βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με γιαούρτι και πάπρικα και έπειτα μπορείς να φτιάξεις το δικό σου συνδυασμό γεύσεων διαλέγοντας ανάμεσα σε δύο σαλάτες, πέντε ορεκτικά, τρία κυρίως πιάτα και το επιδόρπιο. Η βραδιά θα σου στοιχίσει γύρω στα 20 ευρώ.

Δημοσθένους 18 & Μ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι, τηλ. 210 5720048
Iskandar

Σε περίπτωση που θέλεις να ξεφύγεις από τα παραδοσιακά και τετριμμένα, δοκίμασε πιο spicy και εξωτικές γεύσεις από τη μακρινή Ινδία. Σε σκηνικό Bollywood, το εστιατόριο «Iskandar» στον Άλιμο, ένα από τα πιο γνωστά του είδους στην Αθήνα, έχει ετοιμάσει ένα γευστικότατο και χορταστικό μενού για την παραμονή Πρωτοχρονιάς μόλις στα 21 ευρώ. Για να σου ανοίξει η όρεξη έχουμε και λέμε: Christmas salad, cheese pakora, coconut paratha για starters, turkey tandoori, turkey curry, zeera rice και φυσικά το παραδοσιακό ινδικό ψωμάκι naan για κυρίως και γλυκό iskandar (μπαλίτσες από γάλα με πράσινο κάρδαμο βουτηγμένες σε σιρόπι τριαντάφυλλο) για το «σβήσιμο». Η φιάλη του κρασιού χρεώνεται έξτρα στα 12 ευρώ.

Λ. Ελευθερίας 6 (Αμφιθέας) & Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ. 210 9886474

cosmo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα