«Προσλάβετέ με!» Η απελπισμένη έκκληση ενός 40χρονου για δουλειά

06:00 27/4/2013 - Πηγή: 24wro


Μια φιγούρα τραβά σα μαγνήτης το βλέμμα των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο Μ5. Το βλέμμα του ξεχειλίζει από θλίψη, το πρόσωπό του μοιάζει...

παγωμένο στο χρόνο που περνά αμείλικτα. Ένα χαρτόνι κρέμεται από το λαιμό του. Λίγες λέξεις αποτυπώνουν την απόγνωσή του «Hire me Please!", "Σας παρακαλώ, προσλάβετέ με!», φωνάζει βουβά ο Robin Norton από το Birmingham της Βρετανίας.

Ένας
40χρονος πτυχιούχος, με μάστερ στην Ιστορία, που έχει στείλει 15000! βιογραφικά τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθώντας μάταια να βρει δουλειά. Δεν είχε καμία τύχη κι έτσι αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Να «διαφημίσει» τον εαυτό του, όπως κανείς άλλος. Εκεί στη μέση του δρόμου, φορώντας την αυτοσχέδια πινακίδα και περνώντας ολόκληρη την ημέρα πηγαίνοντας πάνω κάτω ανάμεσα στα αυτοκίνητα στο Worcestershire.

Ο Robin Norton μιλά στη Daily News και περιγράφει τη δραματική κατάστασή του. «Έστελνα βιογραφικά για 25 διαφορετικές θέσεις εργασίας τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μερικές φορές έχω στείλει και 50 βιογραφικά σε μία εβδομάδα. Δεν τελειώνει ποτέ. Σπάνια μάλιστα μου απαντούν, ούτε καν μου στέλνουν ένα email για να μου πουν ότι έχουν λάβει το βιογραφικό μου και δεν ενδιαφέρονται...»

Καθαριστής, κηπουρός, οικοδόμος, ακόμα και... ποδίατρος! Το μάστερ ιστορίας που έχει ο 40χρονος δε στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθειά του να βρει μια σταθερή δουλειά. Έτσι έκανε σχεδόν τα πάντα για να έχει ένα σταθερό εισόδημα και να επιβιώσει. Η ύφεση ωστόσο τον καταδίκασε στην αέναη αναζήτηση εργασίας και σήμερα ο Mr Norton δεν έχει λάβει καμία επαγγελματική πρόταση. Για αυτό και αποφάσισε να φορέσει το χαρτόνι του ως τελευταία απόπειρα να αποκτήσει δουλειά. «Δεν ήταν εύκολο βήμα, αλλά η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο για εμένα. Νιώθω σωματικά άρρωστος που κάνω κάτι τέτοιο αλλά δεν έχω καμία άλλη επιλογή».

Στη Βρετανία της οικονομικής κρίσης σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Μεταξύ αυτών ο κύριος Νόρτον, o πτυχιούχος με το μάστερ ιστορίας, που δε το βάζει κάτω. Παρά το ότι οι υποψήφιοι εργοδότες του του γυρνούν την πλάτη, εκείνος μαζεύει ξανά και ξανά τα κομμάτια της διαλυμένης του ψυχής και με τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που νιώθει ότι έχει, συνεχίζει να παρακαλά: Προσλάβετέ με!
Keywords
Τυχαία Θέματα