Το Πεκίνο ανταποκρίθηκε πλήρως στα εμπορικά αιτήματα της Γαλλία

05:50 27/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι κινέζοι συνομιλητές του «ανταποκρίθηκαν πλήρως» στην επιθυμία του να επιτευχθεί μια επανεξισορρόπηση των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες είναι πολύ ελλειμματικές σε βάρος της Γαλλίας.

«Ανταποκρίθηκαν πλήρως στα αιτήματα που διατυπώσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ έπειτα από ένα γεύμα ανάμεσα στα προεδρικά ζεύγη, τον Φρανσουά Ολάντ και τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ καθώς και τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ

και τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε επί του αεροπλάνου που τον μετέφερε από το Πεκίνο στη Σαγκάη κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κίνα, στην «επανεξισορρόπηση» των συναλλαγών, «το άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς και «τις κινεζικές επενδύσεις στη Γαλλία», καθώς και στους νέους τομείς που θεωρούνται «προτεραιότητας» από τη Γαλλία: την πολεοδομική ανάπτυξη, τον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία και την ψηφιακή οικονομία.

Οι Κινέζοι, συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ, «δεν θέλουν να θεωρούνται μια χώρα που επιδιώκει (εμπορικά) πλεονάσματα».

«Δεν επιδιώκουμε πλεονάσματα», δήλωσε έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά τη συνομιλία που είχαν νωρίτερα.

«Του απάντησα: δεν επιδιώκω ελλείμματα», πρόσθεσε.

Το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας έναντι της Κίνας είναι τεράστιο. Πέρυσι έφτασε σχεδόν τα 26 δισεκ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 40% του συνολικού ελλείμματος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα