Πρός προσωρινή λύση για τις αποδοχές των εργατών του Σκαραμαγκά;

20:42 28/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ένα περίγραμμα μερικής και προσωρινής άρσης του αδιεξόδου ... όσον αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προσφέρουν τα όσα ανέφερε στους εκπροσώπους του Σωματείου «Τρίαινα» ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Πενταγώνου κ. Δημ. Γεωργιόπουλος .
Οι εργαζόμενοι που »καίγονται» με την απόφαση του Σκαραμαγκά για τη μία ημέρα την εβδομάδα εκ περιτροπής εργασία, συζήτησαν με τον κ. Γεωργιόπουλο τις εξελίξεις και μετά το προχθεσινό ΚΥΣΕΑ
ενω τους παρουσίασε όσα έχει κάνει το υπουργείο ως προτάσεις στον Σκαραμαγκά. Όπως είναι γνωστό παρά τις προτασεις η (αραβολιβανέζικη ) Διοίκηση των ΕΝΑΕ διατήρησε αδιάλλακτη στάση και δεν έχει μέχρι σήμερα άρει την απόφασή της για την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού.
Έδωσε όμως ο κ. Γεωργιόπουλος και μια αισιόδοξη προοπτική για τους ίδιους που χθές είχαν συγκεντρωση έξω από το Πεντάγωνο : Οτι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προτίθεται να διερευνήσει από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών τρόπους προσωρινής κάλυψης των αποδοχών τους από τα διαθέσιμα ποσά δόσεων της Σύμβασης για το Πρόγραμμα «Αρχιμήδης» (υποβρύχια) , εφόσον τελικά δεν επέλθει συμφωνία Υπουργείου -ΕΝΑΕ, που να προστατεύει το δημόσιο χρήμα, την εργασία και την κοινωνική ειρήνη των ναυπηγείων, καθώς και τις εθνικές ανάγκες της χώρας μας, σε θέματα άμυνας και προστασίας της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της κυριαρχίας».
Το πως θα γίνουν όλα αυτά μαζί, μοιάζει λίγο δύσκολο όσο διαρκεί η αδιαλλαξία των αραβολιβανέζων….

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα