Πέντε θέσεις που δεν έχουν πάρει ποτέ γυναίκες

17:00 11/10/2013 - Πηγή: 24wro
Αν το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το διορισμό της....

Τζάνετ Γέλλεν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε η διακεκριμένη οικονομολόγος θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής Κεντρικής Τράπεζας όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο απομένουν άλλες τέσσερις θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες δεν έχει πάρει ποτέ μία γυναίκα.

Διευθύνων
Σύμβουλος μεγάλης τράπεζας. Οι 10 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, ανάμεσά τους οι JP Morgan Chase, Bank of America και Citigroup διοικούνται όλες από άντρες.

Η Beth Mooney, η ισχυρότερη γυναίκα τραπεζίτης στις ΗΠΑ είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KeyCorp, της 25ης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Παρότι ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθέτησε δύο γυναίκες στο Ανώτατο Δικαστήριο, γεγονός μένει ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Geraldine Ferraro και η Sarah Palin είναι οι μόνες δύο γυναίκες που υπήρξαν υποψήφιες αντιπρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρώτη ήταν υποψήφια το 1984 με τον Δημοκρατικό, Walter Mondale και η δεύτερη το 2008 με τον Ρεπουμπλικανό, John McCain. Και οι δύο υποψήφιοι έχασαν στις εκλογές, οπότε και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει ποτέ γυναίκα αντιπρόεδρο.

Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρότι έχουν υπάρξει γυναίκες που έχουν διεκδικήσει το χρίσμα για να κατεβούν υποψήφιες Πρόεδροι, με πρώτη της Victoria Woodhull, ηγέτη του γυναικείου κινήματος των σουφραζέτ, που είχε κατέβει με ένα μικρό όμως κόμμα, καμία γυναίκα μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει το χρίσμα για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Χίλαρι Κλίντον έφτασε το 2008 πολύ κοντά στο να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να χάσει τελικά από τον Μπαράκ Ομπάμα, που έγινε ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος. Ωστόσο παραμένει ασαφές το αν θα επιχειρήσει να ξαναπάρει το χρίσμα το 2016.

Και αυτά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς είναι πάρα πολλές οι δυτικές χώρες που δεν έχουν δει ποτέ γυναίκα Πρόεδρο, πρωθυπουργό, επικεφαλής μεγάλης εταιρείας, Πρόεδρο Ανώτατου Δικαστηρίου και πολλά άλλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα