ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΤΑΧΡΙΡ

21:52 17/12/2011 - Πηγή: 24wro

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι... σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους οκτώ άτομα και περίπου 300 τραυματίστηκαν. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές, που μετά την πτώση του... Μουμπάρακ ζητούν την απαχώρηση του στρατού από την εξουσία, συγκεντρώθηκαν και πάλι
έξω από το κοινοβούλιο στο κέντρο του Καΐρου και ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας που και πάλι ξυλοκόπησαν άγρια πολίτες.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την οργή των διαδηλωτών, σήμερα, προκάλεσε το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν την πρόσβαση προς το κοινοβούλιο στήνοντας οδοφράγματα με συρματόπλεγμα και τούβλα.Κάποια στιγμή κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χρήση τυφλής βίας πετώντας πέτρες και ξυλοκοπώντας αδιακρίτως στο πέρασμά τους. Την Παρασκευή η κατάσταση ήταν και πάλι εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι περίπου 300 να τραυματιστούν, από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του στρατού.Το νέο γύρο συγκρούσεων, και ενώ η χώρα βρίσκεται σε περίοδο εκλογών, πυροδότησε η προσπάθεια της αστυνομίας να διαλύσει δια της βίας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης.Σύμφωνα με ακτιβιστές οι δυνάμεις του στρατού συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον ακτιβιστή Αμπούντι Ιμπραήμ ενώ απομακρυνόταν από την διαμαρτυρία.Πρόκειται για τις πρώτες βιαιότητες που ξεσπούν μετά από το θάνατο 42 ατόμων τον προηγούμενο μήνα σε παρόμοιες συγκρούσεις στο Κάιρο, λίγο πριν από τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου.".
Keywords
Τυχαία Θέματα